У Дніпровському районі Києва будують сімейну амбулаторію (ФОТО)

Медичний заклад переїде у нове приміщення з дитячого садочку

У Дніпровському районі Києва триває реконструкція частини будівлі амбулаторії сімейної медицини. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресслужбу Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Заклад сімейної медицини, який оновлюють у столиці, розташований на Дарницькому бульварі, 23 та після завершення робіт розширить мережу амбулаторій у Дніпровському районі Києва. Як тривають будівельні роботи проінспектувала заступниця голови КМДА Ганна Старостенко. Вона повідомила, що поки що пацієнтів амбулаторії лікарі приймають в орендованому приміщенні дитячого садочка. Він розташований на вулиці Солов’яненка, 4-А. Завершити реконструкцію амбулаторії сімейної медицини на Дарницькому бульварі столична влада планує за кілька місяців.

Реконструкцію медичного закладу розпочали два роки тому. Загальна вартість будівельних робіт складає понад 29 мільйонів гривень. Цього року зі столичного бюджету на розбудову амбулаторії виділили шість мільйонів гривень. У закладі мають завершити облаштування зовнішніх мереж електро- та теплопостачання, провести оздоблювальні внутрішні роботи та влаштувати підйомник на другий поверх для людей з інвалідністю. Медичну апаратуру та меблі вже купили. На це витратили понад 800 тисяч гривень.

На першому поверсі оновленої амбулаторії лікарі прийматимуть дітей, на другому — дорослих. За зміну амбулаторія розрахована на обслуговування 250 пацієнтів. Медичні послуги надаватимуть майже 100 медичних працівників. Загалом сімейна амбулаторія обслуговуватиме понад 35 тисяч мешканців Дніпровського району Києва. У мерії столиці нагадали, що зараз у Дніпровському районі працюють п’ять центрів первинної медико-санітарної допомоги, у складі яких 25 амбулаторій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дарницькому районі Києва триває будівництво найбільшої амбулаторії сімейної медицини для мешканців мікрорайону Осокорки. Новий заклад сімейної медицини будують на вулиці Гмирі, 8. Медична установа буде обслуговувати пів сотні тисяч мешканців мікрорайону Осокорки. У медзакладі також працюватиме відділення денного стаціонару.

Нагадаємо, в Обухові у рамках національної програми "Велике будівництво" капітально відремонтували приймальне відділення центральної районної лікарні. Цього року на модернізацію п’яти приймальних відділень опорних лікарень у Київської області спрямували понад 38 мільйонів гривень. У Миронівці триває будівництво спортивно-оздоровчого комплексу А у Броварах тривають роботи з реконструкції нового відділення клінічної лікарні. Центр "Дитяча лікарня" у Броварській багатопрофільній клінічній лікарні зараз демонтують. На роботи з реконструкції з бюджету Київської області передбачили понад 26 мільйонів гривень. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися