"Твоє серце важливе": киян запросили на тренінг з домедичної допомоги

Багато корисних заходів присвячені Всесвітньому дню серця

У центрі Києва до Всесвітнього дня серця відбудеться акція під назвою "Твоє серце важливе", де відвідувачам обіцяють багато цікавих та корисних заходів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організаторів.

Відвідувачі заходу зможуть перевірити свій рівень глюкози в крові, виміряти артеріальний тиск та визначити індекс маси тіла. Експерти допоможуть визначити, чи ці показники в нормі. Окрім того, під час акції на всіх охочих чекає руханка та тренінг з домедичної допомоги від Товариства Червоного Хреста України. Під час лекцій можна буде дізнатись про важливі фактори, як зберегти своє серце здоровим.

У Центрі громадського здоров’я МОЗ України запросили взяти участь у акції "Твоє серце важливе" усіх, хто цінує своє здоров’я, та зазначили кілька чинників, які впливають на роботу серця. Серед негативних чинників — ожиріння, куріння, підвищений артеріальний тиск, цукровий діабет та низька фізична активність. Вони збільшують ймовірність розвитку серцево-судинних хвороб.

Окрім того, на здоров’я серця впливає й харчування. Зменшити ризик серцево-судинних захворювань допоможуть кілька простих кроків:

— контроль розміру порцій за допомогою невеликого посуду та вживання низькокалорійних продуктів;

— зробіть акцент на овочі та фрукти багаті вітамінами і мінералами, обирайте каші з високим вмістом клітковини, наприклад, гречка, вівсянка, ячмінь та бурий рис;

— уникайте тих продуктів, у складі яких є гідрогенізовані жири;

— обирайте нежирні білки у м’ясі, птиці, вживайте рибу, нежирні молочні продукти, яйця, а також сочевицю, квасолю та горох;

— зменште кількість солі у їжі;

— плануйте меню наперед і створюйте щоденне;

— не будьте до себе надто суворими — маленький шматок тістечка не зіпсує ваш раціон.

Акція під назвою "Твоє серце важливе" відбудеться у Маріїнському парку у середу, 29 вересня. Киян та гостей столиці запрошують до літнього театру "Мушля". Взяти участь у заході можна з 15:00 до 19:00.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та по всій Україні із 1 жовтня набуде чинності новий алгоритм отримання інсуліну хворими на цукровий діабет.

Нагадаємо, у Києві після введення "жовтого" рівня епіднебезпеки через зростання захворюваності на коронавірус посилили контроль за дотриманням карантинних обмежень. У столичній мерії нагадали, що із 23 вересня в усіх регіонах України та у Києві почав діяти "жовтий" рівень епідемічної небезпеки. 

Читайте також: Привілеї вакцинації під час локдауну: що треба знати киянам.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися