До лікарень Києва авіація доставила з регіону трьох важких пацієнтів (ФОТО)

Як аеромедична евакуація рятує українцям життя

В Київській області поліцейський вертоліт виконав відразу три рейси евакуації тяжких пацієнтів до столичних медичних закладів. Про це розповіли у Міністерстві внутрішніх справ України з посиланням на Центр авіації Національної поліції, передають "Коментарі".

Сьогодні, 29 вересня, вранці з Броварського району Київської області до столиці гелікоптером терміново доставити потерпілого у ДТП. Чоловіка з тяжкими травмами голови та без свідомості евакуювали до Київської обласної лікарні.

З Білої Церкви авіація доставила жінку, яка потребувала невідкладної допомоги, до Інституту серця імені Амосова. Окрім того, поліцейський гелікоптер транспортував з селища Баришівка до Києва чоловіка у комі. Пацієнт після ДТП отримав тяжкі травми та потребував лікування в одному з медичних закладів столиці.

Напередодні завдяки донору, медикам, авіації МВС та поліцейським шанс на лікування та життя отримали чотири пацієнти. З Вінницької обласної клінічної психоневрологічної лікарні гелікоптером доставили до Києва органи донора. Завдяки цьому четверо пацієнтів, троє з яких діти, отримали серце, нирки та печінку для трансплантації. Серце отримала 13-річна дівчинка, яка перебуває в реанімації в ДУ "Інститут серця МОЗ України", нирки отримали маленькі пацієнти Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", а печінка трансплантується молодій 19-річній дівчині в приватній клініці. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до київської лікарні з одного з міст Київської області гелікоптером екстрено доставили вагітну жінку. У 35-річної пацієнтки на кінцевих термінах вагітності діагностували розрив стравоходу. Вагітну транспортували гелікоптером із Фастова до Києва. Вертоліт приземлився на столичному стадіоні "Старт", де його чекали працівники Патрульної поліції Києва. Патрульні оперативно підготували місце для посадки гелікоптера та за лічені хвилини жінку передали бригаді лікарів.

Нагадаємо, у липні до лікарні Києва вертольотом доправили дитину, яка отримала вогнепальне поранення від військовослужбовця на Житомирщині. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися