У Києві готують до відкриття Центр реабілітації дітей з інвалідністю (ФОТО)

Як виглядає медичний заклад зараз

У Дарницькому районі Києва створюють Центр комплексної реабілітації дітей та осіб із інвалідністю. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Новий медичний заклад розташований на Харківському шосе, 156. Хід ремонтних робіт перевірила заступниця голови КМДА Марина Хонда. За її словами, завершення ремонту у Центрі комплексної реабілітації дітей та осіб із інвалідністю планують до кінця цього року. Ремонтні роботи зараз на фінальній стадії, зазначила Хонда.

"Відкриття нового Центру важливе для району. Адже він стане частиною мережі закладів реабілітації, яка фактично покриватиме потребу Дарницького району", — повідомила заступниця мера Києва.

Проходити реабілітацію у новому закладі одночасно зможуть до сорока дітей із інвалідністю різних нозологій. У центрі обладнають підйомник та зовнішній ліфт для дітей, які пересуваються на колісних кріслах. Тут відкриють відділення діагностики, арт-терапії, відділення соціально-психологічної та фізичної реабілітації. Також працюватимуть логопедичне, логоритмічне відділення та відділення сенсорно-інтеграційної терапії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Оболонському районі Києва проводять реконструкцію відділення Центру соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з інвалідністю. Будівельні роботи у медичному закладі розпочали влітку. Заклад розташований на вулиці Вишгородській, 54. Центр реабілітації буде повністю інклюзивним. Окрім того, у Подільському районі Києва триває реконструкція Центра реабілітації для дітей з інвалідністю. До кінця року на об’єкті мають звести додаткові поверхи, добудувати ліфт та додатковий евакуаційний вихід з урахуванням потреб осіб із інвалідністю, а також перекрити дах будівлі. Центр реабілітації буде розрахований на одночасне перебування 180 дітей з інвалідністю усіх нозологій.

Нагадаємо, що у Києві можна отримати компенсацію за навчання дитини у приватному закладі дошкільної або базової середньої освіти. У Департаменті освіти і науки Київської міської державної адміністрації пояснили, що у столиці затверджено порядок видатків на дошкільну освіту у столиці, зокрема для приватних закладів за надання освітніх послуг дитині, яка проживає та зареєстрована у Києві. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися