У Києві знижується рівень захворюваності на грип та ГРВІ

Оприлюднені дані за тиждень

У Києві понад місяць знижується рівень захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні захворювання (ГРВІ), зокрема, на коронавірус. Про це інформують у державній установі "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ", передають "Коментарі".

За минулий тиждень у Києві зафіксували майже 14,6 тисяч хворих на грип і гострі респіраторні вірусні захворювання, зокрема, й на COVID-19. За сім днів показник рівня захворюваності на ГРВІ та грип знизився на 7,5%. Зниження захворюваності фіксують серед дорослих.

За тиждень у столиці захворіли понад 7,4 тисячі дітей. Це на 3,9% більше, ніж за минулі сім днів. Дорослих у Києві захворіло понад сім тисяч. Це на 17% менше, ніж за попередній тиждень. Рівень захворюваності на грип та ГРВІ у Києві зараз нижчий епідемічного порогу на понад 38%. До столичних лікарень за тиждень госпіталізовано 796 пацієнтів, серед них 137 дітей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві вперше виявили новий штам коронавірусу "Омікрон". До столиці хворий на "Омікрон" прибув з Об'єднаних Арабських Еміратів. Інфікований новим штамом коронавірусу пацієнт перебуває на лікуванні. Українські експерти проводять епідеміологічне розслідування даного випадку і додаткове обстеження контактних осіб.

Нагадаємо, наразі в Україні більшість областей перебуває у "жовтій" зоні. "Червоний" рівень епіднебезпеки поширення COVID-19 зберігається у восьми регіонах. Київська область та ще три регіони України можуть найближчим часом вийти з "червоної" зони карантину. Раніше вісім областей України та Київ залишили "червону" зону карантину. Рішення скасувати "червоний" рівень епідемічної небезпеки ухвалили для столиці України та для Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Одеської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської та Херсонської областей. 

Теги:


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктория

21 грудня 2021, 10:42

Комплекс для укрепления иммунитета заказывай здесь https://dnsp.com.ua/p571759130-vosstanovlenie-immuniteta-bad.html

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися