У Києві відремонтували Центр дитячої кардіології (ФОТО)

Як виглядає оновлений медичний заклад

У Києві провели реконструкцію Центру дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров’я України. Як виглядає оновлена лікарня показав представник національної програми "Велике будівництво" Юрій Голик, передають "Коментарі".

Подробиці про проведені роботи Голик не повідомив, лише оприлюднив світлини оновленого медичного закладу. Однак, за даними уряду, відомо, що наприкінці вересня на завершення реконструкції Центру дитячої кардіології та кардіохірургії у Києві додатково виділили 128 мільйонів гривень.

У Центрі дитячої кардіології ще торік планували відкрити ангіо-катетерізаційне відділення, відділення радіології та розмістити допоміжні підрозділи, оснащені сучасним медичним обладнанням. Це дозволить цього року на 12 тисяч на рік збільшити кількість обстежень, а кількість пацієнтів та спеціалізованих кардіохірургічних та ангіовтручань — додатково по тисячі на рік.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації оголосив тендер на розробку проєктної документації для реконструкції дитячої лікарні у Боярці. Реконструкцію будівель та споруд планують зробити у комунальному підприємстві "Київська обласна дитяча лікарня". Медичний заклад розташований у Боярці на вулиці Хрещатик, 83. За розробку проєкту реконструкції підряднику готові сплатити понад 14 мільйонів гривень. Окрім того, заявлено про реконструкцію обласної лікарні для дорослих, яка розташована у Києві.

Нагадаємо, відомча лікарня "Феофанія" буде відкрита не лише для державних службовців, а й для пересічних громадян з цього року. З 2022 року перейти на фінансування за програмою медичних гарантій мають відомчі лікарні, медичні заклади міністерств та Національної академії наук України. Одна з таких лікарень — "Феофанія", яка зараз підпорядковується Державному управлінню справами, а медичну допомогу у закладі надають держслужбовцям.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися