Яку суму отримають кияни за бустерну дозу та коли

Виплати за вакцинацію бустерною дозою розпочнуться з березня

Кабінет міністрів 9 лютого затвердив зміни до державної програми з виплат коштів українцям за вакцинацію від коронавірусної хвороби "єПідтримка". Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відповідно до внесених змін, усі громадяни, які зроблять щеплення бустерною дозою вакцини від COVID-19, отримають додаткову виплату у сумі 500 гривень. Кошти будуть нараховані на ту ж картку, яку відкривали українці раніше, після того, як інформація про отримання бустеру пацієнтом з'явиться у медичній системі.

За словами Дениса Шмигаля, зміни до програми почнуть діяти з 14 березня. Тому виплати вакциновані третьою дозою отримуватимуть з наступного місяця.

Також відповідно до змін, українці віком старше 60 років та громадяни, що мають інвалідність І та II групи, отримають можливість заплатити цими коштами за лікарські засоби та житлово-комунальні послуги.

Нагадаємо, що бустерну дозу можуть отримати всі вакциновані громадяни через 6-9 місяців після вакцинації другою дозою або через 28 днів після того, як захворіли на коронавірус. Раніше передбачалося, що програма "єПідтримка" діятиме до грудня 2022 року.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Мінцифрі розповіли, що робити киянам, у яких не підтягує сертифікат про бустерну дозу вакцини у додатку "Дія". Повідомлялося, що громадяни, які отримали бустер, із 1 лютого зможуть звантажити сертифікат у "Дії". Втім, деякі сертифікати не підтягуються. Серед причин – дані про вакцинацію громадянина внесені помилково або відсутні в Електронній системі охорони здоров'я.

Також ми писали, що за кількома симптомами можна виявити у себе постковідний синдром. Ті, хто перехворіли на коронавірусну хворобу, можуть мати неприємні симптоми протягом тривалого часу та спостерігати у себе погіршення стану здоров'я. За статистичними даними, в кожного п'ятого пацієнта спостерігається постковідний синдром.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися