У Києві врятували дитину, яка проковтнула годинник (ФОТО)

Лікарі розповіли подробиці

У Києві трирічний хлопчик випадково проковтнув годинник. Про рятувальну операцію без хірургічного втручання розповіли у Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит", передають "Коментарі".

Трирічний малюк бавився з годинником під час перегляду мультфільму та випадково його проковтнув. Батьки одразу привезли дитину в столичну лікарню "Охматдит". Рятували хлопця команда ендоскопістів. Лікарі анестезіологічної та ендоскопічної бригад дістали годинник за три хвилини без розрізів.

Як повідомила завідувачка відділення ендоскопії Дар‘я Вороняк, під час рятувальної операції дитина перебувала під загальним наркозом з ендотрахеальною інтубацією. "Годинник робочий, показував правильний час, навіть перебуваючи у шлунку", — зазначила лікарка.

Зараз хлопчик почувається добре та перебуває під наглядом лікарів. В "Охматдиті" додали, що за час роботи відділення ендоскопії це другий випадок, коли маленький пацієнт проковтнув годинник. Пристрій виявився родинною реліквією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що спеціалістам Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" вдалось врятувати хлопчика, у якого при народженні дихальні шляхи та стравохід були не розділені. Це виглядало наче одна трубка. Коли малюк народився хмельницькі лікарі попередили маму, що з такими патологіями діти не живуть. 

Нагадаємо, у Києві збирають гроші, щоб добудувати Центр для онкохворих дітей. Після реалізації проєкту кількість сімей, які зможуть безкоштовно перебувати у центрі "Дача" з дітьми під час реабілітації, збільшиться вдвічі — до 15 родин або 350 сімей на рік. Зараз цей заклад орендує приміщення.

Читайте також, що в Україні за минулий рік зробили понад триста трансплантацій. Лідерами за кількістю проведених хірургічних втручань стали дві лікарні у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися