Столичні лікарі навчилися реагувати на хімічні загрози

Подробиці розповіли в мерії Києва

У Києві фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я провели тренінг для лікарів щодо хімічної готовності та реагування на такі загрози. Про це розповіла директорка Департаменту охорони здоров’я КГГА Валентина Гінзбург, передають "Коментарі".

За її словами, столичні медики відвідали насичений дводенний курс, щоб посилити професійну здатність реагувати на хімічні загрози. Першими навчання пройшли працівники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також лікарень, що мають відповідну базу для надання медичної допомоги постраждалим від дії хімічних речовин.

"Цей курс органічно поєднує теоретичні знання з відпрацюванням практичних навичок. Наприклад, він включає в себе симуляцію події з масовими жертвами від застосування хімічних агентів", — повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я КГГА.

Під час тренінгу медики столичних лікарень отримали теоретичні та практичні знання щодо класів і дії хімічних агентів, засобів індивідуального захисту та надання першої медичної допомоги.

"Жодні знання та вміння не можуть бути зайвими. Нині я в цьому впевнена на 300 відсотків. Вчитися потрібно завжди, а лікарям – щодня", – наголосила Гінзбург.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Бучі для місцевих мешканців проведуть виїзну консультацію фахівці Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві добудували новий корпус Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії.

Читайте також, як захиститися від укусів кліщів — поради столичних медиків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися