Костел Святого Миколая у Києві не передавали католикам, — Мінкульт

У відомстві спростували заяву Римсько-католицької парафії

Костел Святого Миколая у Києві не передавали Римсько-католицькій церкві. Про це йдеться у заяві Міністерства культури та інформаційної політики (МКІП) України, передають "Коментарі".

У відомстві заявили, що інформація, яка була розповсюджена Римсько-католицькою парафією Святого Миколая у Києві через засоби масової інформації, про те, що Костел Святого Миколая передали Римсько-католицькій церкві, не відповідає дійсності. В Мінкульті пояснили, що співпрацюють з цією релігійною громадою на підставі Меморандуму щодо збереження та відновлення Костелу Святого Миколая у Києві. 

"Меморандум не передбачає будь-яких фінансових та майнових зобов’язань Сторін одна перед одною та відносно третіх осіб. Робота в напрямку реалізації Меморандуму ведеться, але у зв’язку зі збройною агресією Росії він не зміг бути реалізованим в повному обсязі та в зазначені терміни", — заявили у Міністерстві культури та інформаційної політики України.

МКІП досі не знайшов репетиційні зали та приміщення для концертів та переміщення Національного будинку органної та камерної музики.

"Наразі питання не є врегульованим, а значить Костел святого Миколая не може бути переданий Парафії Римсько-католицької церкви в постійне користування. Попри це, немає жодних перепон для проведення богослужінь Парафії Святого Миколая Київсько-Житомирської Дієцезії Римсько-Католицької Церкви", — наголосили в Мінкульті.

Нагадаємо, пожежа у Костелі Святого Миколая сталася під час репетиції у вересні торік. За фактом пожежі відкрили кримінальне провадження. Попередньою причиною пожежі вважають коротке замикання в органі. У Костелі Святого Миколая вогонь пошкодив внутрішнє оздоблення будівлі та зруйнував унікальний орган. Протиаварійні роботи тут завершили наприкінці січня цього року.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися