На Київщині добудували та відкрили новий дитсадок (ФОТО)

Навчальний заклад розрахований на 75 діточок

У Бучанському районі Київської області у звільненому від російських окупантів селі Синяк добудували та відкрили новий дитячий садочок. Про це розповів голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За словами посадовця, дитячий садок "Дивограй" почали зводити у 2019 році в рамках президентської програми "Велике будівництво". Добудований дошкільний освітній заклад в селі Синяк розрахований на 75 дітей чотирьох вікових груп. Відкриття дитячого садка забезпечило роботою тринадцять фахівців.

У новому дитсадку облаштували просторі кімнати з меблями та сучасним обладнанням. Приміщення пристосовані до занять дітей з особливими освітніми потребами. На території садка зробили ландшафтний дизайн, встановили спортивний та ігрові майданчики. Поруч із дитячим садочком є обладнане всім необхідним укриття на час повітряної тривоги чи інших загроз.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Бучі за фінансової підтримки Грузії побудують сучасний дитячий садочок на 120 місць на ділянці, яку роками захищали від забудови багатоповерхівками. Детальніше про проект нового навчального закладу "Садочок дружби" — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, в Бучі за участі першої леді України Олени Зеленської представили проект фабрики-кухні. Підприємство збудують в контексті продовження ініціативи дружини президента з реформи шкільного харчування. Фабрика-кухня розрахована на приготування до 10 тисяч порцій. Проект фабрики-кухні у Бучі профінансує син відомого інвестора з США, американський бізнесмен і філантроп Говард Баффет. Скільки знадобиться грошей на цей амбітний проект поки що невідомо, але запрацювати фабрика-кухня в Бучі має вже за рік — з 1 вересня 2023 року.

Читайте також, що під Києвом відновлюють єдиний на все село зруйнований ракетами дитсадок.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися