У Броварах вирішили відправити школярів на осінні канікули

Мер міста розповів подробиці

У Броварах з наступного тижня школярі підуть на осінні канікули. Таке рішення ухвалили під час наради з керівниками закладів освіти Броварської міської територіальної громади, передають "Коментарі".

За словами мера Броварів Ігоря Сапожка, це не значить, що дітей у ліцеях не буде взагалі.

"За пропозицією керівників, в усіх закладах під час канікул буде організовано гурткову та консультаційну роботу з дітьми. Тому, за згодою батьків, учні зможуть перебувати в закладах освіти та отримувати відповідні освітні послуги", — повідомив Сапожко.

Броварський міський голова під час зустрічі з керівниками дошкільних навчальних закладів громади обговорив складнощі з приготуванням гарячого харчування для малюків через постійні відключення електроенергії.

"Було вирішено дати декілька днів на спілкування з батьками, аби з’ясувати реальну кількість дітей, яким необхідно перебувати в закладах. Виходячи з результатів, на початку наступного тижня приймемо рішення про кількість дошкільних навчальних закладів, які будуть працювати у громаді допоки не стабілізується ситуація з електрикою", — розповів мер Броварів.

Тиждень тому Київська обласна військова адміністрація інформувала, що усі заклади освіти Київщини із 24 до 28 жовтня продовжать працювати дистанційно. Таке рішення ухвалили через посилену загрозу ракетних обстрілів зі сторони російських окупантів. Тоді ж шкільні педагогічні ради вирішили осінні канікули на Київщині перенести на зимовий період. Втім за кілька днів вирішили, що у Київській області всі заклади освіти з 26 жовтня можуть працювати в очному та змішаному форматах.

Усі плани змінив нічний обстріл регіону дронами-камікадзе 27 жовтня та довготривалі відключення світла через пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури. Чи відправлять дітей в усіх громадах Київської області на осінні шкільні канікули, поки що невідомо.

У Києві осінні шкільні канікули мають розпочатися з 31 жовтня та триватимуть до 6 листопада. Втім, в разі змін безпекової ситуації в мерії столиці не виключають перенесення осінніх канікул на лютий 2023 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися