На Київщині змінили формат навчання в закладах освіти

Як навчатимуться діти в умовах ракетної загрози

У Київській області всі заклади освіти Київщини з 26 жовтня можуть працювати в очному та змішаному форматах. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

Рішення щодо дистанційної роботи навчальних закладів з 17 до 21 жовтня ухвалили під час засідання оперативного штабу Ради оборони Київської області. Такі заходи були обумовлені посиленою загрозою ракетних обстрілів з боку російських окупантів. Дистанційно мали працювати всі освітні заклади Київської області будь-яких форм власності.

Рішення про зміни в навчальному процесі в регіоні ухвалили 24 жовтня на засіданні оперативного штабу Ради оборони Київської області. У Київській обласній військовій адміністрації зазначили, що ситуація в області дає змогу відновити освітній процес у стінах школи для кожного з учнів за умови наявного облаштованого укриття. Про будь-які зміни в організації освітнього процесу пообіцяли поінформувати додатково. Заклади освіти у Києві з минулого тижня вже працюють у змішаному форматі — очному та дистанційному.

Нагадаємо, у Києві оприлюднили структуру нового навчального року та рекомендували графік шкільних канікул. У столиці освітній процес у новому навчальному році розпочався 1 вересня і триватиме до 30 червня 2023 року. В разі змін безпекової ситуації в мерії розглядають перенесення осінніх канікул на лютий 2023 року. Директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян дала рекомендації батькам, як підготувати дитину та які зібрати для школярів речі у безпековий рюкзак

Окрім того, у Києві вирішили в цьому навчальному році повністю відмовитись від викладання предметів російською мовою та не вивчати ані російську мову, ані російську літературу взагалі — ані як предмету, ані факультативно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Бучі за участі першої леді України Олени Зеленської представили проект фабрики-кухні. Його профінансує син відомого інвестора з США, американський бізнесмен і філантроп Говард Баффет. Скільки знадобиться грошей на цей амбітний проект поки що невідомо, але запрацювати фабрика-кухня в Бучі має вже за рік — з 1 вересня 2023 року.

Джерело: https://t.me/kyivoda/6537


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися