Скільки нас на Землі: свіжі дані про людство

Щосекунди у світі народжується більше двох дітей

Населення України скорочується, а кількість людей на планеті зростає.

Згідно з останніми даними, які надав німецький фонд "Населення Землі" чисельність населення Землі досягла 7,8 млрд осіб. Таку цифру оприлюднили напередодні Всесвітнього дня народонаселення, що відзначається 11 липня. У повідомленні фонду зазначається, що населення нашої планети щороку збільшується на 82 млн чоловік, що приблизно відповідає числу жителів Німеччини. У всьому світі кожну секунду народжується в середньому 2,6 дитини.

Експерти називають причини швидкого зростання кількості землян. Серед них фахівці вказують на велику кількість небажаних вагітностей, оскільки в багатьох регіонах, особливо в країнах третього світу. Особливо важка ситуація, за даними DSW, склалася в африканському регіоні на південь від Сахари, де доступу до протизаплідних засобів позбавлена кожна друга жінка. Незважаючи на скорочення народжуваності в цьому регіоні за останні роки, тут на кожну жінку, як і раніше, припадає 4,4 дитини (у середньому по світу - 2,4 дитини). В результаті число жителів цього регіону, згідно з прогнозами ООН, до 2050 року зросте з 1,3 млрд до 2,5 млрд чоловік.

Як повідомляв портал "Коментарі", зараз у нашій країні проживає понад 9,5 млн осіб старше 60 років – це становить п'яту частину населення, а в селах – навіть третину. При цьому очікувана тривалість життя становить 66 років у чоловіків і 76 – у жінок.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися