У Києві реорганізували два державних університети: подробиці

Відповідні рішення ухвалив уряд

Кабінет міністрів України реорганізував два державних університети шляхом поділу та приєднання навчальних закладів. Відповідні рішення уряду оприлюднив народний депутат України Олексій Гончаренко, передають "Коментарі".

Згідно з розпорядження Кабміну, Київський національний торговельно-економічний університет поділили на два окремих навчальних заклади. Уряд утворив з вишу Державний торговельно-економічний університет у Києві, а з його відокремленого підрозділу в Одесі створено новий заклад — Одеський торговельно-економічний фаховий коледж.

Реорганізація столичного вишу не торкнеться студентів. Вони продовжать навчання в обох навчальних закладах за обраними спеціальностями, рівнями освіти та джерелами фінансування. Державний торговельно-економічний університет у Києві та Одеський торговельно-економічний фаховий коледж підпорядковані Міністерству освіти України.

Окрім того, розпорядженням уряду України створено Державний податковий університет. До навчального закладу приєднали Університет державної фіскальної служби України, розташований в Ірпені. Базовий навчальний заклад фіскальної служби буде відноситися до сфери управління Міністерства фінансів.

Нагадаємо, незабаром у Києві з’явиться університет світового рівня — "Амерікан Юніверсіті Київ" у партнерстві з Університетом штату Арізона. Вищий навчальний заклад Амерікан Юніверсіті Київ вже підписав договір оренди будівлі Річкового вокзалу у столиці. Договір оренди підписали на десять років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на території Національного авіаційного університету в Києві відкрили молодіжний центр YouthFull.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися