У Київській молодіжній бібліотеці розповіли про гармонiю у споживаннi інформації

Що таке інформаційна безпека та гiгiена

У Київській молодіжній бібліотеці на основі перiодичних видань з власних фондiв підготували поради, як досягти гармонiї у споживаннi інформації. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію закладу.

Кількість інформаційних злочинів за останні п’ять років зросла у 2,5 рази. Саме тому важно дбати та посилити інформаційну безпеку. Це стосується як якісного контенту у соціальних мережах, так і захисту коштів на банківській картці. Iнформаційна безпека — це також про конфіденційність повідомлень у месенджерах та захист від кібер-атак об’єктів критичної інфраструктурих, наприклад аеропорту "Бориспіль".

У Київській молодіжній бібліотеці наголосили, що багато інформації в інтернеті та ЗМІ є фейковою. Її поширюють, щоб маніпулювати громадською думкою.

"96% людей оцінюють новини лише по заголовках. А фейкові новини поширюються у 6 разів швидше за справжні. В таких умовах вижити, лишитися при розумі, дізнатися правду та бути впевненим, що твоя думка – насправді твоя, допоможе інформаційна гігієна та критичне мислення", — зазначили автори матеріалу.

Основні правила інформаційної гігієни наступні:

— уникайте повторюваної інформації, тому що такими маніпуляціями вона записується у нашу підсвідомість та змушує повірити в неї;

— знижуйте інформаційне навантаження та контролюйте її кількість та якість;

— вивчайте різні авторитетні точки зору на одну проблему;

— насторожуйтесь, коли бачите емоційні висновки та особисті думки авторів новин;

— шукайте, кому вигідно, щоб ви дізнались новину та повірили в неї.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дніпровському районі осучаснили дитячу бібліотеку. На це витратили 700 тисяч гривень. Бібліотека № 118 для дітей була заснована в 1978 році. В приміщенні закладу тепер є нова література, мультимедійний комплекс і меблі. Це вдалось зробити завдяки проєкту "Сучасний бібліотечний простір „Територія пізнання“ бібліотеки №118", який переміг у Громадському бюджеті Києва.

Читайте також репортаж, чому ходити до бібліотек у європейських країнах — норма, а у нас — крінж.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися