В Ірпені знесуть будівлю дитячого садка

У мерії пояснили причину

В Ірпені планують знести стару будівлю дитячого садка "Віночок". Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Ірпінської міської ради, передають "Коментарі".

Стару будівлю дитячого садка "Віночок", який розташований в Ірпені на вулиці Київській, 18, чекає демонтаж. У цьому дошкільному закладі вже збудували новий корпус, а стару споруду, якій майже сто років, знесуть.

За словами начальник міського управління освіти і науки Олега Білоруса, старе приміщення дитсадка застаріло настільки, що тут не можна забезпечити належні умови для виховання і навчання дітей. "Приміщення 1916 року, 60 років воно слугувало як пристосоване приміщення закладу дошкільної освіти. На території вже стоїть новий триповерховий корпус, який буде незабаром введений в експлуатацію", — заявив Білорус.

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин повідомив, що на місці, де розташована стара будівля дитячого закладу, після демонтажу облаштують ігрову зону. "Вже збудований новий садочок із власним басейном, а на тій території, де ми демонтуємо старе приміщення, буде величезна ігрова зона – дитячі майданчики, спортивний майданчик, альтанки", — заявив мер Ірпені.

Він додав що у травні цей дитячий садок повноцінно почне працювати, а до цього навесні на перехресті біля навчального закладу встановлять світлофор із підсвіткою під ногами для дітей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені розпочнуть будівництво нової школи. Навчальний заклад побудують на території площею 2,3 гектари. Як буде виглядати майбутня школа можна подивитись на ескізах проєкту.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва збудують школу з басейном. Новий навчальний заклад планують збудувати у четвертому мікрорайоні житлового масиву Позняки. Подробиці — в нашому матеріалі.

Окрім того, у Деснянському районі Києва розпочнуть будівництво загальноосвітньої школи. На новий навчальний заклад на вулиці Лісківській у 24-му мікрорайоні житлового масиву Вигурівщина-Троєщина готові витратити понад 516 мільйонів гривень. Тендер на пошук підрядника оголосили на початку лютого, а аукціон запланований на 13 квітня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися