У Києві на Позняках збудують нову школу з басейном

Заклад побудують у четвертому мікрорайоні житлового масиву

У Києві на території житлового масиву Позняки почнуть будівництво нової школи з басейном. Про це повідомили у Дарницькій районній державній адміністрації, передають "Коментарі".

Новий навчальний заклад планують збудувати у четвертому мікрорайоні житлового масиву Позняки. Цього року на проєктування нової школи зі столичного бюджету мають виділити понад п’ять мільйонів гривень. Замовником робіт з підготовки проєкту будівництва освітнього закладу визначили комунальне підприємство "Житлоінвестбуд – УКБ".

Тендер на проєктування школи на Позняках вже завершився. В аукціоні брали участь два підрядника. Переможцем визнали ТОВ "Глобал-про". Виконати замовлені роботи підприємство має до 31 грудня 2022 року.

Дарницький район є найбільш густонаселеним у Києві, про що неодноразово наголошували місцеві мешканці. Кияни зверталися до столичної влади з петицією. В документі вимагали побудувати школу та дитячий садок на Осокорках. У Дарницькій РДА зазначили, що щороку в районі відкривають нові садочки та школи. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації оголосив тендер на виконання будівельних робіт зі зведення нового дитячого садка під Києвом.

Нагадаємо, у мікрорайоні Бортничі у Дарницькому районі Києва не вистачає місць для дітей дошкільного віку у закладах освіти, тому тут планують відкрити новий дитячий садок. У Дніпровському районі столиці розширять мережу закладів дошкільної освіти, коли після капітального ремонту відкриється дитячий садочок № 454.

Окрім того, у селищі Лебедівка, розташованому біля Київського водосховища, будують дитячий садок. Це буде єдиний дошкільний навчальний заклад у цьому населеному пункті. А у Броварах будують нову школу, розраховану на тисячу учнів. Новий освітній заклад розташований на вулиці Симона Петлюри.

Читайте також, як отримати компенсацію за навчання дитини у приватному закладі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися