У Бортничах планують побудувати новий дитячий садок

У мікрорайоні не вистачає місць для дітей у садках

У мікрорайоні Бортничі у Дарницькому районі Києва не вистачає місць для дітей дошкільного віку у закладах освіти, тому тут планують відкрити новий дитячий садок. Про це повідомив депутат Київської міської ради та заступник голови Постійної комісії Київради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Микола Конопелько, передають "Коментарі".

За його словами, у Дарницькому районі Києва розширення мережі дитячих садків та шкіл не встигає за темпами забудови та збільшення населення.

"В середньому, кількість дітей, які виховуються на 100 місцях в дошкільних закладах району, становить 121, що є найвищім показником в столиці. Зокрема, загострена ситуація в мікрорайоні Бортничі. Сьогодні тут працює лише два дитсадки – №790 (переповнений на 131%) та №792  переповнений на 140%)", — заявив Конопелько.

Депутат Київради від Дарницького району повідомив, що в електронній черзі в ці садочки стоять ще 427 дітей віком від двох до шести років. На засіданні земельної комісії він виступив за те, щоб надати можливість управлінню освіти Дарницької райдержадміністрації побудувати новий заклад дошкільної освіти. Новий дитячий садок може з’явитися між магістральним каналом БСН та вулицею Левадною. Депутати Київради на земельній комісії погодилися з необхідністю відділення земельної ділянки під новий дитячий садок. А раніше комісія з питань освіти відмовила управлінню освіти у дозволі на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва закладу дошкільної освіти за зазначеною адресою, розповів Конопелько.

Окрім того, у Дарницькому районі Києва невдовзі відкриють новий сучасний дитячий садок. Заклад дошкільної освіти № 741 Дарницького району столиці капітально ремонтують. Ясла-садок розташований на проспекті Бажана, 7Є. Після реконструкції тут з’явиться міні-стадіон та унікальний дитячий театр.

Нагадаємо, за словами мера Києва Віталія Кличка, столиця практично впоралась з чергою в дитячі садки завдяки тому, що за останні роки побудували або реконструювали 33 освітні заклади. Торік у Києві побудували або повністю реконструювали чотири дитсадки.

Читайте також, як у Києві можна отримати компенсацію за навчання дитини у приватному закладі дошкільної або базової середньої освіти. У Департаменті освіти і науки Київської міської державної адміністрації пояснили механізм компенсації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білій Церкві тривають роботи з реконструкції стадіону школи-інтернату. За даними Київської обласної державної адміністрації, загальна вартість реконструкції стадіону, який знаходиться на території спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, складає майже 9,3 млн грн. Проєкт повністю реалізується за кошти бюджету Київської області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися