Борчиня з Броварів стала чемпіонкою світу у своїй ваговій категорії (ФОТО)

Аліна Акобія-Грушина перемогла росіянку та стала найкращою на планеті

Борчиня з Броварів Аліна Акобія вперше в історії збірної України завоювала "золоту" медаль на Чемпіонаті світу серед спортсменів до 23-х років, перемігші у фіналі російську спортсменку. Про її шлях до перемоги розповіли в Управлінні фізичної культури та спорту Київської обласної державної адміністрації, передають "Коментарі".

Чемпіонат світу U-23 з вільної боротьби відбувся у Сербії. У Белграді українська спортсменка стала чемпіонкою світу у ваговій категорії 57 кілограмів.

У кваліфікаційному раунді змагань спортсменка з Броварів на туше достроково перемогла канадську борчиню з рахунком 4:0. Ще одну дострокову перемогу Акобія отримала у чвертьфіналі. На туше вона перемогла індійську спортсменку з рахунком 6:0. У півфінальній з рахунком 10:0 Акобія здолала борчиню з Норвегії. У фіналі українська спортсменка змагалася з росіянкою Крістіною Міхнєвою та принесла Україні перше "золото" Чемпіонату світу U-23.

Цього року Аліна Акобія мала виступати на Олімпіаді у Токіо у вазі до 57 кілограмів. Проте через травму спортсменку замінили Тетяну Кіт. Борчиня з Броварів бере участь у міжнародних змаганнях із 2015 року. Вона є призеркою чемпіонатів світу та Європи.

Нагадаємо, киянин, Олімпійський чемпіон, єдиний володар золотої медалі Олімпійських ігор у Токіо Жан Беленюк в ексклюзивному інтерв'ю розповів, як вплинула політика на його життя.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що киянка Дар'я Білодід, бронзова призерка Олімпійських ігор, чемпіонка Європи та дворазова чемпіонка світу розповіла в ексклюзивному інтерв’ю про підготовку до змагань і про свої майбутні плани у спортивній кар’єрі.

Читайте також, навіщо у Броварах знесуть будівлю спортивного комплексу "Металург".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися