У Києві почнуть будувати веломаршрут "Солом’янка — Центр"

На пошук підрядника провели тендер

У Києві працюють готуються до будівництва IV черги велосипедного маршруту "Солом’янка – Центр". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію системи закупівель Prozorro.

Замовником будівельних робіт виступає комунальна корпорація "Київавтодор". Тендер на пошук підрядника завершився 18 лютого. За будівельні роботи готові були заплатити понад 20 мільйонів гривень. участь в аукціоні брали два підприємства. Переможцем аукціонних торгів за найнижчою ціною на послуги може стати ТОВ "КП Шляхбуд Інвест". Підприємство запропонувало виконати роботи за 19 мільйонів 850 тисяч гривень. Зараз цей учасник тендеру очікує рішення.

Згідно проєкту, велосипедну доріжку побудують на вулиці Бориса Грінченка на ділянці довжиною 350 метрів. Вона має стати вулицею для спільного руху велосипедистів, мопедистів та пішоходів. Покриття проїзної частини та тротуарів облаштують з декоративної бруківки. Ділянка велосипедного маршруту на вулиці Бориса Грінченка стане частиною вже існуючої велосипедної мережі. Завершити роботи підрядник має до кінця цього року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві працюють над коригуванням для реконструкції та будівництва ділянок велосипедного маршруту "Житловий масив Троєщина — Європейська площа". Замовником послуг з інженерного проєктування ділянок велосипедного маршруту виступає комунальне підприємство "Житлоінвестбуд-УКБ". Орієнтовна довжина велосипедного маршруту, який потрапляє до зони проєктування, складає 21 кілометр.

Нагадаємо, у Солом'янському районі Києва розпочнуть реконструкцію та благоустрій парку "Орлятко". За майже 90 мільйонів гривень тут планують обладнати сучасний памп-трек для катання на велосипедах, самокатах і скейтах. У парку прокладуть пішохідні доріжки, встановлять фонтан в озері та систему автоматичного поливу, а також оновлять систему освітлення. Окрім того, у парку "Орлятко" встановлять камери відеоспостереження, обладнають спортивні майданчики тренажерами та для гри у волейбол і баскетбол. У зоні відпочинку також з’явиться дитячий майданчик із батутами, каруселями та гойдалками. 

Окрім того, на Троєщині побудують одну з найбільших зон відпочинку з фонтанами на воді. Над створенням нового сучасного паркового комплексу працювали весь минулий рік. У результаті роботи з’явився попередній ескізний проєкт зони відпочинку, яку облаштують вздовж вулиці Миколи Закревського. Подробиці — у нашому матеріалі.

Читайте також, що у столиці відкриють багато парків, скверів і зон відпочинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися