Від Троєщини до центру Києва скоригують велосипедний маршрут

Що відомо про новий проєкт

У Києві працюють над коригуванням для реконструкції та будівництва ділянок велосипедного маршруту "Житловий масив Троєщина — Європейська площа". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію системи закупівель Prozorro.

Замовником послуг з інженерного проєктування ділянок велосипедного маршруту виступає комунальне підприємство "Житлоінвестбуд-УКБ". Тендер на пошук підрядника для розробки кошторисної документації завершився 11 січня. За проєктні роботи готові були заплатити понад 2,7 мільйони гривень.

Переможцем аукціонних торгів за найнижчою ціною на послуги з проєктування стало ТОВ "Інститут "Київдормістпроєкт". Підприємство запропонувало виконати роботи за 2,4 мільйони гривень. Зараз цей учасник тендеру очікує рішення. Орієнтовна довжина велосипедного маршруту, який потрапляє до зони проєктування, складає 21 кілометр.

У проєкті підрядник має запропонувати рішення для трасування веломаршруту в рамках перехресть з реконструкцією перехресть при необхідності. В межі перехресть повинні включити підходи веломаршруту до перехресть на відстані не менше 20 метрів. Зазначається, що велосипедний маршрут може змінюватись відповідно до містобудівної ситуації. Також у проєкті повинні розглянути можливість капітального ремонту або будівництва доріг або проїздів із заміною на асфальтобетонне покриття.

Велосипедний маршрут №1 "Житловий масив Троєщина — Європейська площа", який будуть коригувати, запроєктовано наступними вулицями та дорогами:

— Оноре де Бальзака (5 км): двосторонній рух велосипедистів з обох боків вулиці;

— Марини Цвєтаєвої (1,4 км): односторонній рух велосипедистів з обох боків вулиці;

— Ватутіна (3,8 км): двосторонній рух велосипедистів з обох боків проспекту, поєднання з проєктом веломаршруту "Воскресенка — Північний міст — Центр";

— Північний міст (2,4 км): вело-пішохідний рух з обох боків мосту;

— розв’язка на примиканні вулиці Труханівської до Північного мосту (0,8 км): велосипедні смуги в межах проїзної частини з обох сторін вулиці;

— вулиця Труханівська (4,2 км): спільний рух велосипедистів, пішоходів та моторизованого транспорту з обмеженням швидкості. Смуги для руху велосипедистів позначені дорожньою розміткою;

— Парковий міст (0,5 км): спільний вело-пішохідний рух. Смуги для руху велосипедистів позначені дорожньою розміткою;

— парк "Хрещатий" (0,5 км): спільний вело-пішохідний рух;

— Володимирський узвіз (0,35 км): спільний вело-пішохідний рух;

—Європейська площа: двосторонні велосипедні доріжки з обох сторін вулиці, поєднання з проєктом веломаршруту "Солом’янка-Центр".

Підрядник може запропонувати альтернативні вулиці та шляхи для більш доцільного трасування веломаршруту, якщо він поєднає ключові точки маршруту на відремонтованих вулицях, або на тих вулицях, які проєктуються в рамках інших об'єктів з велосипедною інфраструктурою. Зокрема, у коригуванні веломаршруту мають врахувати капітальний ремонт вулиці Хрещатик, реконструкцію Європейської площі та будівництво велосипедної доріжки "Поштова площа — міст Патона".

Орієнтовна схема велосипедного маршруту "Житловий масив Троєщина — Європейська площа" виглядає так: 

picture

Капітальний ремонт Хрещатику проведуть у Печерському та Шевченківському районах Києва протягом двох років. Підрядника вже обрали. Реконструкцію центральної вулиці столиці виконають за майже 740 мільйонів гривень. Фінансувати замовлення будуть зі столичного бюджету. Які роботи заплановані на Хрещатику — читайте у нашому матеріалі.

 Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві шукають підрядника для капітального ремонту вулиці в Оболонському районі столиці. На капітальний ремонт вулиці Богатирської планують витратити понад 1,3 мільярда гривень. Замовником ремонтних робіт є комунальне підприємство "Київавтодор". Реконструкцію дороги мають виконати до 31 грудня 2025 року.

Нагадаємо, у Києві обрали підрядника для будівельних робіт на острові Труханів. У Дніпровському районі столиці планують облаштування інженерних мереж до громадських вбиралень зони відпочинку "Центральна". На це витратять з бюджету Києва понад 112,3 мільйона гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися