У Києві на Трухановому острові реабілітують водний спорт

Київські депутати зробили крок в цьому напрямі

У Києві віддали паркову землю на Трухановому острові в оренду для проведення спортивних заходів та тренувань з водних видів спорту. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської ради.

Голова постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин та депутат Київської міської ради Михайло Терентьєв розповів, що земельна ділянка на території парку "Труханів острів" буде передана в оренду водно-спортивній базі "Чайка". Метою таких дій він назвав проведення спортивних заходів та тренувань з водних видів спорту.

Земельну ділянку на Трухановому острові вирішили передати спортивній базі "Чайка" для створення належних умов задля розвитку водного спорту, зазначив Михайло Терентьєв. Ця база у Дніпровському районі столиці займає площу у понад 850 квадратних метри на вулиці Набережній в урочищі Чорторий. Тут регулярно проводяться тренування та змагання з різноманітних водних видів спорту.

"Необхідно підтримувати розвиток водних видів спорту на теренах Києва, оскільки вони користуються популярністю серед місцевих жителів", — сказав депутат Київської міської ради Михайло Терентьєв.

За його словами, територія навколо бази "Чайка" перебуває у неналежному стані, тому її передають в оренду для створення сприятливих умов для спортивних тренувань. Земельна ділянка має площу у майже три гектари. У Київській міській раді наголосили, що земля не віддається під забудову. Орендар може опікуватися виключно наявними будинками та спортивними спорудами, а також оздоровчими закладами та закладами для відпочинку.

Нагадаємо, у Києві вимагають припинити знищення водного стадіону у Матвіївській затоці та привести цей об’єкт до належного стану. Про це йдеться у петиції українських веслярів до президента України Володимира Зеленського. Підписанти петиції наголосили на унікальності водного стадіону "Матвіївська затока" в Києві. Лише у центрі столиці України є подібна спортивна споруда, де можна проводити міжнародні спортивні змагання. В інших столицях іноземних країн водні стадіони винесені за територію міст.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві збудують найбільший і найсучасніший спортивний кластер України. Новий спортивний комплекс з’явиться у столиці на території "ВДНГ". Загальна площа об’єкту складає 22 гектари, половину з них планують забудувати цього року. 

Читайте також, що у Голосіївському районі Києва добудували та відкрили урбан-парк.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися