У Києві планують реконструкцію спортивної бази "Спартак"

Об’єкт готові прийняти з державної до комунальної власності

У Києві готові провести реконструкцію учбово-спортивної бази "Спартак". Про це йшлося під час чергового засідання Київської міської ради, передають "Коментарі".

Столичні депутати погодилися прийняти нерухоме майно спортивної бази "Спартак" з державної у комунальну власність. Об’єкт розташований на вулиці Кирилівській, 105. Стадіон "Спартак" був споруджений ще у 1934 році та відремонтований у 1977-1980 роках. На стадіоні є футбольне поле з трибунами на п’ять тисяч місць, сектори для штовхання ядра, метання диска, молота, списа, ігрові майданчики, а також дві закриті спортивні зали, сауна, закритий басейн. На базі спортивного комплексу також є готель на 150 місць.

За останні роки на території стадіону "Спартак" побудували два поля для міні-футболу та капітально відремонтовано будівлю басейну. Візитною карткою стадіону є бронзовий барельєф легендарного героя Спартака, на честь якого й названо спортивний комплекс.

Як повідомила заступниця мера Києва Олена Говорова, зараз на учбово-спортивній базі "Спартак" функціонує шість дитячо-юнацьких спортивних шкіл, дві з яких – спеціалізовані та фінансуються за кошти столичного бюджету. Тут займаються спортом понад дві тисячі дітей. У цих закладах проводять заняття з плавання, легкої атлетики, спортивної акробатики та інших видів спорту.

"На сьогодні матеріально-технічна база "Спартака" потребує капітального ремонту та оновлення спортивного обладнання. Влада готова виділяти кошти на реконструкцію стадіону як цілого комплексу – з басейном, біговими доріжками і критим манежом", — заявила Говорова.

У мерії столиці вважають, що закріплення спортивної бази "Спартака" за Департаментом молоді та спорту КМДА сприятиме створенню належних умов для його подальшого функціонування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві для Чемпіонату Європи з баскетболу у 2025 році збудують багатофункціональний спортивно-концертний комплекс. Його будуватимуть на лівому березі Дніпра поблизу Міжнародного виставкового центру.

Нагадаємо, під Києвом планують побудувати навчально-тренувальну базу національних збірних команд України з футболу. Новий спортивний об’єкт з’явиться у селі Княжичі Броварського району Київської області. Витратити лише на проєктні роботи планують майже 44 мільйони гривень. Торік у Бучі відкрили Академію спорту

Читайте також, що в Ірпені готуються до будівництва нового спортивного комплексу з льодовою ареною.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрий

21 лютого 2022, 18:55

Зачем вводить в заблуждение? На фото не стадион "Спартак"! " Спартак" выглядит по-другому!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися