"Київводоканал" звинуватили у неадекватних витратах грошей під час війни

Подробиці озвучили під час засідання Київради

Приватне акціонерне товариство "Київводоканал" нераціонально витрачає гроші на закупки під час війни. Про це під час засідання Київської міської ради заявив голова бюджетної комісії Андрій Вітренко, передають "Коментарі".

Під час обговорення відтермінування сплати боргу "Київводоканалу" за користування комунальним майном голова постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Вітренко обурився "неадекватною" витратою грошей цим підприємством.

"Маючи в структурі правовий департамент, лише за минулий рік "Київводоканал" замовив послуги юристів та юридичних консультантів на 790 тисяч гривень. Окремо хочу сказати, що 30 грудня "Київводоканал" замовив послугу юристконсульта, яку він оплатив 31 грудня на 305 тисяч гривень", — заявив Вітренко.

Депутат зазначив, що викликає подив і деякі інші витрати "Київводоканалу" під час воєнного стану в Україні.

"Минулого року "Київводоканал", я так розумію, що це профільне підприємство профільного зв’язку, закупив 340 мобільних телефонів на суму 1,5 мільйони гривень", — обурився голова бюджетної комісії Київської міської ради.

Вітренко виступив проти відтермінування сплати боргу до бюджету Києва та наголосив, що "Київводоканал" має використовувати кошти адекватно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на капітальний ремонт благоустрою парку на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина витратять десятки мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Окрім того, у Дарницькому районі Києва на капітальний ремонт парку відпочинку навколо озера Срібний кіл виділили мільйони гривень. Зона відпочинку розташована між проспектом Миколи Бажана та вулицею Срібнокільською. На її благоустрій готові витратити майже 9,3 мільйони гривень. 

Читайте також, що територію Національного природного парку "Голосіївський" значно розширили.

Читайте также