Активи та кошти білоруської нафтової компанії арештували у Києві

Подробиці розповіли в прокуратурі

Прокурори Подільської окружної прокуратури Києва домоглися арешту та передачі в управління АРМА корпоративних прав на понад три мільйони гривень та понад 17 мільйонів гривень грошей білоруської нафтової компанії. Про це розповіли у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, у Києві та на території інших регіонів України працювала білоруська нафтова компанія, засновниками якої є ЗАТ "Білоруська Нафтова Компанія" та Республіканське унітарне підприємство "Виробниче Об'єднання "Бєлоруснафта".

Правоохоронці досліджують роботу групи компаній, що забезпечували функціонування підконтрольних суб’єктів господарювання для привласнення коштів, а також фінансування дій, вчинених для захоплення державної влади в Україні. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що політтехнологу, який пропагував російські ідеологічні меседжі, повідомлено про підозру у державній зраді у Києві. У правоохоронних органах прізвище політтехнолога не називають, але за словами радника керівника Офісу президента України Сергія Лещенка, висунули підозру в держзраді політтехнологу Віктора Медведчука Михайлу Погребинському.

Окрім того, що у Києві підприємці змінили вивіски через санкції та продовжували працювати в Україні, а зароблені гроші в мережі ресторанів переказували в Росію. Детальніше про цю схему — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві два білоруські підприємства ДП "АвтоМАЗ Україна" та ТОВ "З іноземними інвестиціями "Торговий Дім "МАЗ-Україна" перейшли в управління національного агентства "АРМА". Подробиці — в нашому матеріалі. 

Читайте також, що у Києві заарештували сотні вагонів ексміністра оборони України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися