Робота та зарплата у Києві: яка ситуація на ринку праці в столиці

Місто залишається у лідерах за кількістю вакансій під час війни

У Києві навіть у воєнний час кількість вакансій найбільша ніж в інших великих містах. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів провідний експерт ринку праці Сергій Марченко, передають "Коментарі".

За його словами, для прикладу, на одному з сайтів з пошуку роботи зараз у Києві понад 7,2 тисячі пропозицій для шукачів. Це більше, ніж у разом взятих Дніпра, Одеси та Львова.

"Ринок праці Києва найбільший. І мабуть він постраждав від війни найменше, але він постраждав і постраждав дуже сильно. Наприклад, на тому ж сайті пошуку роботи перед початком війни, кожного тижня роботодавців публікували 21 тисячу вакансій. Після початку війни кількість вакансій зменшилася до 1600. Понад в десять разів впала кількість вакансій", — розповів Марченко.

Національний банк України у березні проводив опитування підприємців. За результатами дослідження ринку праці виявилося, що третина всіх підприємств України не працюють через повномасштабну війну, зазначив експерт.

"Є й хороші новини. Ті самі опитування Нацбанку, але проведені вже наприкінці травня говорять, що понад половини цих підприємств розпочали роботу знову. Зараз лише 14% українських підприємств не працюють. Тобто пряма залежність: підприємства працюють — робота є", — прокоментував ситуацію на ринку праці фахівець.

На сайті Work.ua проаналізували майже 17,5 тисяч вакансій за останні три місяця у Києві та з’ясували, що середня зарплата у столиці зараз становить 18 тисяч гривень.

Найвищі заробітні плати у столиці пропонують:

— програмістам (80-30 тис. грн) та ріелторам (45 тис. грн);

— хірургам (50 тис. грн);

— керівникам (55-27,5 тис. грн), менеджерам (29-24 тис. грн) та аналітикам (25 тис. грн);

— трейдерам (42,5 тис. грн) та логістам (22 тис. грн);

— стоматологам, автомалярам та водіям-міжнародникам (35 тис. грн);

Найнижчі заробітки у Києві за наступними вакансіями:

— прибиральниця (8 тис. грн), покоївка (10 тис. грн) та охоронець (10,4 тис. грн);

— оператор ПК та діловод (11,5 тис. грн);

— адміністратор, психолог, кредитний експерт та оператор відеонагляду (12-12,5 тис. грн);

— медсестра, вчитель, повар, касир, няня, вантажник, кондитер, різноробочий (13-14 тис. грн);

— продавець-консультант, офіс-менеджер, кравчиня, пакувальниця та комірник (14-15 тис. грн).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварському районі Київської області гостро стоїть питання утилізації твердих побутових відходів. Вирішити проблему планують після будівництва сміттєпереробного заводу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у селі Нові Петрівці, що у Вишгородському районі Київської області, російські окупанти обстрілами знищили сучасний хлібний завод, однак підприємство планує відновити виробництво.

Дивіться також відео, як Дарницький вагоноремонтний завод відновив роботу після ракетних обстрілів.

Читайте также