У Ворзелі підрахували збитки від обстрілів та окупації

Суттєвих руйнувань зазнала соціальна інфраструктура

У селищі Ворзель, куди російські окупанти зайшли зі сторони Бучі на початку повномасштабної війни, збитки від руйнувань інфраструктури оцінюють у десятки мільйонів доларів. Оцінку зробили фахівці Київської школи економіки, передають "Коментарі".

У селищі Ворзель під окупацією наприкінці лютого опинились три тисячі місцевих мешканців. Найбільше від бойових дій та обстрілів постраждав житловий фонд. У населеному пункті із понад 6,6 тисяч будинків 117 вщент зруйновано, ще понад пів тисячі — пошкоджені. Сума збитків через руйнування житлового фонду та присадибних будівель у Ворзелі сягає майже 25 мільйонів доларів, з яких у понад 17 мільйонів доларів оцінюють пошкодження 23 багатоквартирних будинків.

На другому місці за розміром завданих збитків у Ворзелі — соціальна інфраструктура. В селищі пошкоджено та зруйновано 63 об’єкти соціальної сфери на понад 24 мільйони доларів. Серед цих об’єктів різного ступеня руйнувань завдано майже трьом десяткам готелям та закладам рекреації, церкві та чотирьом лікарням.

Уламки від реактивної системи залпового вогню "Град" пошкодили місцевий дитячий будинок. Російські окупанти обстрілами знищили дитячий садок "Ластівка", а у приміщенні психоневрологічноїлікарні №2 облаштували штаб.

Руйнування та пошкодження одинадцяти промислових об’єктів та об’єктів будівництва у Ворзелі оцінюють у майже три мільйони доларів. Загалом загальні збитки через повномасштабну війну у Ворзелі оцінили у 52 мільйони доларів.

Читайте также