Екологи назвали збитки від повторного ракетного обстрілу ТЕЦ у Києві

Названа сума шкоди довкіллю від ракетної атаки на енергетичну інфраструктуру

Через російські ракетні атаки 18 жовтня була знову пошкоджена одна з ТЕЦ у Києві. Про збитки довкіллю розповіли в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України, передають "Коментарі".

Внаслідок ракетного обстрілу Києва 18 жовтня відходами руйнації засмічені майже 2,5 тисячі квадратних метрів території столиці. Суму шкоди довкіллю оцінили у понад 69,5 млн. гривень.

Окрім того, фахівці Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України назвали збитки внаслідок ракетного обстрілу ТЕЦ у Києві, що стався 10 жовтня. Внаслідок цього обстрілу енергетичної інфраструктури Києва також відбулося засмічення відходами руйнації відкритої земельної ділянки. Суму шкоди довкіллю від ракетного удару по ТЕЦ у столиці оцінили у майже 21 мільйон гривень.

Російські окупанти прицільно б’ють по критичній інфраструктурі України. З початку повномасштабного вторгнення російські війська здійснили 85 атак на об’єкти електроенергетики, з них 51 — у жовтні. Найбільше ударів по об’єктам критичної інфраструктури нанесено у Дніпропетровській області – 8, Львівській – 6, Вінницькій – 5, Сумській – 4, Харківській – 4 та у Києві – 4.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 18 жовтня під час повітряної тривоги Київ знову потрапив під ворожі обстріли. Три вибухи сталися на об’єкті енергетичної інфраструктури у Деснянському районі столиці. Мер Києва Віталій Кличко розповів, що внаслідок ракетних обстрілів російських окупантів пошкоджені два об’єкти критичної інфраструктури. Через це на лівому березі столиці було частково відсутнє світло та водопостачання, їх вже відновили.

Спочатку було відомо про двох загиблих людей та одну поранену людину. Згодом мер Києва Віталій Кличко повідомив, що кількість загиблих зросла до трьох. Усі жертви — працівники енергетичного підприємства. Після ракетних обстрілів на ТЕЦ у Києві триває розбір завалів.

Дивіться також відео, як патрульні поліцейські збили дрон-камікадзе над Києвом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Никита

26 жовтня 2022, 07:42

Прицельно бьют а чего же ничего не предпринимают где деньги которые при Порошенко собрали со всех на ато, почему не кто не отвечает.

Киевлянин

25 жовтня 2022, 13:25

А какая сумма ущерба в Мариуполе где только погибли и пропали без вести около 20 тыс.мирных граждан Украины.И как сейчас и где скитаются беженцы с Мариуполя и сколько они получают так же как Арестович 30 тыс.дол.в месяц или они в офшорах держат по 40 миллионов долларов как гарант.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися