В мерії Києва назвали умови безготівкової оплати проїзду в маршрутках

Які умови мають бути виконані для запровадження цієї послуги

У Києві можуть запровадити безготівкову оплату в маршрутках, однак для цього потрібна згода перевізників. Відповідь на петицію до столичної влади, розміщена на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №11461 Микита Добріді запропонував владі столиці ввести безготівкову оплату в маршрутках у Києві. Звернення зібрало понад шість тисяч голосів на підтримку та розглянуто в мерії столиці.

"Для громадян, котрі не користуються готівкою, а лише, чи переважно, карткою, незручно кататися на маршрутках, так як можливо розрахуватися лише готівкою, на відміну від усіх інших видів транспорту. Запровадили безготівкову оплату усюди, окрім маршруток. Пропоную вже закрити цей пункт в усіх видах громадського транспорту", — йдеться в петиції.

Петицію розглянули у Київській міській раді. На електронне звернення до столичної влади відповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський. Посадовець пояснив, що запровадження електронного квитка в маршрутках для безготівкової оплати проїзду у Києві можна здійснити лише після вирішення питання приєднання перевізників до спеціальної автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП). Оператором обліку оплати проїзду в пасажирському транспорті столиці незалежно від форм власності є комунальне підприємство "Головний інформаційно-обчислювальний центр". Перевізники, які надають послуги з перевезення пасажирів в маршрутках, не приєдналися до АСОП.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столична влада підтримала пропозицію киян додати можливість оплачувати проїзд банківською картою в усіх видах громадського транспорту у Києві. Відповідна петиція набрала необхідну кількість голосів та була розглянута мером столиці Віталієм Кличком. З жовтня оплата за проїзд банківською карткою у Києві працює на всіх видах комунального громадського транспорту.

Нагадаємо, що у Києві в разі тривалого відключення електроенергії не працюватиме метро. В столиці не їздитимуть трамваї та тролейбуси. Замість електротранспорту на маршрути вийдуть автобуси. Для пасажирів під час блекауту проїзд в комунальному транспорті зроблять безкоштовним.

Читайте також, що розповіли в мерії Києва про умови життя в столиці під час блекауту.

Читайте также