На поїзд Київ — Варшава збільшать кількість місць

Що відомо про розвиток залізничного сполучення між Україною та Польщею

Для розвитку прямого залізничного сполучення між Києвом та Варшавою сьогодні, 31 травня, зі столиці відправляють тестовий поїзд. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

За даними відомства, прямий рейс поїзду Київ — Варшава — Київ є одним із найпопулярніших напрямків. Щодня попит на квитки за цим напрямком у десять разів перевищує пропозиції місць. Причиною цього є обмежена кількість місць у вагонах. Зокрема, наразі польські залізничники пропускають за маршрутом Київ — Варшава тільки спеціальні вагони "вужчого" габариту RIC, які мають тримісні купе. В той час як стандартні пасажирські вагони "Укрзалізниці" мають чотиримісні купе.

Реалізація залізничного проєкту зі збільшення обсягів пасажирських перевезень між Києвом та Варшавою вийшла на фінальну стадію. Сьогодні, 31 травня, з Києва до Варшави відправляється тестовий потяг, сформований з 14 стандартних вагонів "Укрзалізниці". Позгодження польською стороною курсування стандартних вагонів "УЗ" дозволить збільшити пропозицію місць для прямого сполучення Києва та Варшави в 2-3 рази.

Нагадаємо, вперше з початку повномасштабної війни в Україні швидкісний поїзд Інтерсіті+ сполученням Київ — Дніпро — Запоріжжя відновить курсування. В перший рейс поїзд вирушить з Києва через Дніпро до Запоріжжя з наступного місяця.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві замовили випуск віртуальних транспортних карток для сплати за проїзд. За запровадження сучасних та інноваційних інструментів оплати проїзду зі столичного бюджету заплатять понад 20 мільйонів гривень. Віртуальна картка оплати проїзду у Києві дозволить столичній владі відмовитись від пластикових носіїв електронного квитка.

Читайте також, як та коли зміниться розклад руху приміських електричок до Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися