Аеропорт "Бориспіль" перетворять на сучасний авіаційний хаб

Подробиці розповіли під час форуму "Велике будівництво: Авіація. Туризм"

В міжнародному аеропорту "Бориспіль" за два-три роки планують реалізувати десять інвестиційних проєктів. Про це розповів генеральний директор аеропорту "Бориспіль" Олексій Дубревський, передають "Коментарі".

Під час інфраструктурного форуму, який триває на території міжнародного аеропорту "Бориспіль", обговорюють майбутнє української авіації та туристичної галузі. Серед інвестиційних проєктів аеропорту "Бориспіль" — нова льотна зона №2. Для неї треба збудувати нову злітно-посадкову смугу.

"Це й модернізація інших інфраструктурних об’єктів. Це і вантажний термінал. Це автостанція для пасажирів. Розширення перону терміналу "D" кошторисною вартістю 1,1 мільярди гривень. Центр приватної авіації", — перелічив проєкти генеральний директор аеропорту "Бориспіль" Олексій Дубревський.

Уряд виділив аеропорту "Бориспіль" 200 мільйонів гривень на поповнення статутного фонду підприємства, нагадав Дубревський. Ці гроші мають направити на будівництво Центру приватної авіації.

"Це довгобуди, які з 2012 року були закинуті й не добудовані. Ми зараз працюємо над тим, щоб їх добудувати й ввести в експлуатацію. Все це дасть нам змогу усі ці масштабні інфраструктурні об’єкти вартістю приблизно 1,8 мільярда гривень [у 2022 році], сьогодні є ці гроші, реалізувати", — розповів керівник аеропорту "Бориспіль".

Зокрема, на вантажний термінал планують витратити 600 мільйонів гривень, на будівництво другої черги багаторівневого паркінгу — 700 мільйонів гривень, інші проєкти — 760 мільйонів гривень. Вартість будівництва нового аеродромного комплексу (льотна зона №2) передбачає фінансування у розмірі 9,5 мільярди гривень протягом 42 місяців.

Реалізація інфраструктурних проєктів дозволить перетворити міжнародний аеропорт "Бориспіль" у сучасний європейський авіаційний хаб, підсумував Дубревський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міжнародний аеропорт "Бориспіль" оприлюднив найпопулярніші серед пасажирів країни та авіарейси до конкретних міст. До трійки найпопулярніших країн увійшли Туреччина, Єгипет та Німеччина.

Нагадаємо, угорська бюджетна авіакомпанія WizzAir відновила рейси з Києва до Неаполя та Катовіце. Лоукостер відновив перельоти з Києва до польського Катовіце та італійського Неаполя, а також з Одеси до Абу-Дабі з жовтня. Вартість авіаквитків стартувала від 339 гривень. Окрім того, лоукостер Wizz Air також запускає новий авіарейс з Києва в столицю Швеції Стокгольм. Рейси здійснювались з 2010 року, проте потім їх закрили. Авіарейс "Київ — Стокгольм" буде виконуватися двічі на тиждень. Перший переліт запланований на 16 грудня.

Читайте також, яка країна у Карибському морі може стати ближчою для українців.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися