У Києві повернули громаді будинок вартістю сотні мільйонів гривень

Подробиці судової справи розповіли в прокуратурі

У Києві через суд повернули до комунальної власності будинок вартістю 225 мільйонів гривень. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, у Шевченківському районі столиці шахраї заволоділи будинком на вулиці В’ячеслава Чорновола. Слідство з’ясувало, що учасники схеми підробили рішення Ленінського районного суду Севастополя та зареєстрували на підприємство нерухомість по вулиці Павлівській у Києві. Фактично цей об’єкт є комунальним майном — будинком по вулиці В’ячеслава Чорновола у Києві.

Шахраї навмисно змінили у документах реєстрації адресу. Прокуратура звернулася до суду з позовом повернути будинок у центрі столиці у власність територіальної громади Києва. Нежитлові приміщення площею майже дві тисячі квадратних метри оцінюють у 225 мільйонів гривень. У межах кримінального провадження на нерухомість наклали арешт.

Господарський суд Києва погодився з доводами прокурора та своїм рішенням задовольнив позовні вимоги в повному обсязі. Будинок вартістю сотні мільйонів гривень повернули у власність громади столиці. Особи, причетні до вчинення злочину, встановлюються.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столична прокуратура вимагає скасувати реєстрацію прав на гідроспоруди на Оболонському острові та вздовж берегової лінії Дніпра у Києві. Ці об’єкти розташовані на півострові "Собаче гирло", уздовж парку "Наталка", на острові "Оболонський" та в межах прибережних смуг інших водойм у Києві. Площа однієї з гідроспоруд фактично дорівнює площі самого острова "Оболонський" та становить понад 14 гектарів. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, в межах Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника і території зони відчуження привласнили величезні території. У Чорнобилі незаконно зареєстрували право комунальної власності за Поліською селищною радою Вишгородського району Київської області. Окрім цього, незаконно надано право постійного користування на земельні ділянки загальною площею понад 190 гектарів приватному підприємству. Вартість цих земельних ділянок оцінюють у 400 мільйонів гривень.

Читайте також, що землі заказника "Бориспільські острови" повернули у державну власність.

Читайте также