В "Укренерго" розповіли про наслідки ракетних обстрілів для Київщини

Що відомо про стан енергетики та графіки відключень світла

Після останньої потужної ракетної атаки енергосистему України відновлюють в плановому режимі, однак в Київській області складна ситуація з енергопостачанням. Про це в ефірі телемарафону розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, передають "Коментарі".

За його словами, під час ракетних атак 29 грудня російським окупантам не вдалося "погасити" енергосистему України. Значну частину генеруючих потужностей в енергосистемі відновили, але через серію ворожих обстрілів є значні пошкодження мережі та деяких електростанцій.

"Сьогодні у нас є складнощі з доставкою електроенергії на Харківщині, на Київщині, на Одещині і на Львівщині, а також на Миколаївщині. Там є мережеві проблеми, пов’язані з обстрілами. Ми зараз працюємо над їхнім усуненням. Наші ремонтні бригади працюють над тим, щоб усунути ці проблеми. Сподіваюсь, що найближчим часом ми зможемо значно покращити ситуацію в цих регіонах", — заявив Кудрицький.

Голова правління НЕК "Укренерго" розповів, як розподіляються ліміти постачання електроенергії між областями.

"Ліміти для кожної області визначаються з формального споживання в цій області. Ми розуміємо, який обсяг генерації маємо в Україні на наступний день. Цей обсяг генерації ми розподіляємо по областях пропорційно їхньому нормальному споживанню. Ці ліміти переглядаються по мірі того, як у нас в системі стає більше або менше генерації. Також ці ліміти проходять коригування в залежності від ситуації в конкретних областях", — пояснив посадовець.

Керівник "Укренерго" додав, що енергетики оперативно відновлюють енергопостачання в регіонах після кожної ракетної атаки російських окупантів.

Цієї ночі в Київській області відбили нічну атаку дронів-камікадзе по об’єктам інфраструктури. Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив, що Сили Протиповітряної оборони збили усі ворожі безпілотники та влучань "шахідів" немає. 

Після численних ракетних обстрілів та атак дронами-камікадзе ситуація з електропостачанням в Києві залишається найскладнішою по всій Україні. Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук повідомив, що ремонтні роботи на генеруючих об’єктах та на об’єктах передачі електроенергії тривають. По всій країні здебільшого діють графіки стабілізаційних відключень. Енергетики сподіваються, що найближчим часом вдасться перейти до планових графіків відключення світла і у Києві.

Нагадаємо, в Києві відбуваються екстрені відключення світла та графіки, складені раніше не діють, однак можна зорієнтуватись, де може не бути електроенергії. Під час екстрених відключень світла можна перевірити, за якою адресою вимкнули та де вірогідне вимкнення електроенергії протягом тижня. На офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" для цього потрібно ввести адресу. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Міністерстві енергетики України заявили, що в разі відсутності нових ворожих обстрілів та пошкоджень енергосистеми, українці зможуть зустріти Новий рік із електрикою, однак вірогідність повітряних атак на об’єкти енергетики у Києві та в регіонах досить висока. В ЗСУ зазначили, що російські окупанти під час повітряних атак змінили тактику та найбільше цілять крилатими ракетами по об'єктах паливно-енергетичного сектору поблизу Києва та у столиці.

Читайте також, що розповіли про підсумки ракетної атаки на Київ 29 грудня у військовій адміністрації.

Читайте также