Бессарабську площу у Києві можуть знову відкрити для транспорту

Що відомо про ініціативи столичної влади

У Києві обговорюють можливість ліквідації пішохідної зони біля Бессарабського ринку. Про це заявили у комунальному підприємстві "Центр організації дорожнього руху" у відповідь на інформацію, поширену громадськими активістами.

За інформацією киян, директор Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Руслан Кандибор вирішив ліквідувати пішохідну зону на Бессарабській площі, щоб знову відкрити її для руху автомобілів та організувати вздовж тротуарів паркувальні місця. В "Центрі організації дорожнього руху" заявили, що таку схему розглядають як одну з можливих. Однак найближчим часом ліквідовувати пішохідну зону на Бессарабці ніхто не буде. Поки що тривають активні обговорення щодо цього питання. Комунальники пояснюють це тим, що через перекритий рух транспорту в центрі Києва утворюються затори на інших ділянках.

В "Центрі організації дорожнього руху" вибудовують електронну схему відкриття дорожнього руху біля Бессарабського ринку. Комунальник обіцяють провести з громадськістю обговорення цього питання.

Торік у Києві Бессарабський проїзд став пішохідною зоною. Поблизу Бессарабського ринку з’явилася пішохідна зона в рамках впровадження комплексної схеми організації дорожнього руху. Від транспорту звільнили Бессарабську площу, вулицю Басейну та Крутий узвіз. Рух автомобільного транспорту від бульвару Тараса Шевченка до вулиці Басейної дозволяється лише через вулиці Велику Васильківську та Павла Скоропадського. На Бессарабській площі, вулиці Басейній та Крутому узвозі влаштували велосипедну інфраструктуру, впорядкували дорожній рух та паркувальні зони.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на автомобільній дорозі Київ – Вишгород – Десна – Чернігів тимчасово закрили рух мостом через ремонтні роботи. На час перекриття мосту на трасі Київ – Чернігів в Службі автомобільних доріг у Київській області оприлюднили схему об’їзду. 

Нагадаємо, у Києві планують завершити будівництво з’їздів з естакади Дарницького мосту на Дніпровську набережну до кінця липня цього року. Дарницький міст, збудований у 2010 році, з трьома смугами у двох напрямках має суттєвий резерв пропускної здатності і зможе розвантажити сусідні Південний та Міст Патона, які постійно стоять у заторах.

Читайте також, що під час будівництва Подільського мосту у Києві вкрали десятки мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися