Величезну ділянку землі у Києві відсудили у забудовника

Що відомо про незаконне будівництво житлового комплексу

У Києві відсудили в орендаря сім гектарів земельної ділянки вартістю понад 369 мільйонів гривень. Подробиці розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, земля знаходиться у Голосіївському районі Києва. Приватне підприємство оформило право довгострокової оренди на земельну ділянку по вул. Холодноярській (до перейменування — вулиця Кайсарова) для експлуатації та обслуговування адміністративних будівель і виробничих споруд майнового комплексу. Згодом виявилося, що без згоди Київської міської ради та на підставі неіснуючої постанови Донецького окружного адміністративного суду підприємство внесло зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. На підставі цього забудовник незаконно отримав дозвільні документи на будівництво житлового комплексу.

Київська міська прокуратура звернулась до суду з позовом про скасування державної реєстрації прав та розірвання договору оренди землі. Торік Господарський суд Києва відмовив у задоволенні позову прокурорам. Це судове рішення оскаржили в апеляційному порядку. Північний апеляційний господарський суд скасував ухвалу Господарського суду Києва та задовольнив позовні вимоги прокурора у повному обсязі.

Нагадаємо, що Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" направив чоловічому монастирю у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі Української православної церкви Московського патріархату попередження про розірвання договору про безоплатне користування культовими будівлями та іншим державним майном.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили ділка, який пропонував керівництву Держгеокадастру і ДП "Центр Державного земельного кадастру" 1,5 мільйони гривень хабаря за "вирішення" судового спору. Керівник столичної компанії хотів незаконно отримати 38 мільйонів гривень, які були передбачені в тендері. Бізнесмен поставив обладнання, яке не відповідало заявленим вимогам і його вартість була завищена. Посадовці Держгеокадастру відмовилися підписувати звітну документацію. Через це підприємець подав на них до суду.

Крім того, у Фастівському районі Київської області затримали голову сільської ради під час отримання хабаря. Голова однієї із сільських рад Фастівського району вимагала із місцевого мешканця гроші за сприяння у виділенні земельної ділянки. Свою "послугу" оцінила у 78 тисяч гривень.

Читайте також, як стародавні печери у Києві захистили від забудови.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися