На одному з островів у Києві розпочнуть пошуки артефактів

Що відомо про боротьбу активістів зі владою

У Києві підписали договір між Інститутом археології НАНУ та комунальним підприємством "Плесо", як замовником будівництва нової рекреаційної зони на Оболонському острові, на проведення там археологічних досліджень. Про це розповіла активістка Аннабелла Морина, передають "Коментарі".

"Це означає, що найближчими днями археологи вийдуть на острів і зможуть віднайти на ньому інші залишки київської археологічної культури, крім вже знайденої лунниці II-III ст. (датування за думкою археолога В. Баранова). Водночас під наглядом археологів продовжиться створення парку на острові", — зазначила Морина.

За її словами, зі владою Києва знайшли мирне рішення, яке дозволить відродити справжню історію столиці.

"Наступний крок — створення на Оболоні особливого музею, в якому будуть представлені і артефакти, знайдені Іваном та Ганною Шовкопляс за часів будівництва Оболоні, і під час сучасних досліджень, а також історична концепція героїчної півночі Київщини. Місця великих боїв та переправи. Через легендарну Почайна та Дніпро", — розповіла активістка.

Нагадаємо, що на Оболонському острові у Києві знайшли рідкісні артефакти. У оприлюдненому відео активістка Аннабелла Моріна розповіла про археологічні знахідки на Оболонському острові у Києві та про необхідність проведення подальших археологічних досліджень. Однак науковців на Оболонський острів наприкінці квітня не допустили.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області поновили право власності держави на історичну пам’ятку національного значення "Городище "Велике Ходосівське". На виконання рішення суду у державну власність повернуто майже 14 гектарів земель історико-культурного призначення, на яких розташоване оборонне укріплення "Змієві вали" пам’ятки археології національного значення "Городище "Велике Ходосівське". Ця історична пам’ятка знаходиться в Обухівському районі на Київщині.

Читайте також, що забудовники намагаються знищити ще одну зелену зону Києва


Читайте также