На Київщині привласнили величезне водосховище

Місцевих мешканців до водойми не пускають

У Білоцерківському районі Київської області підприємець роками користується водосховищем без відповідних правовстановлюючих документів. Про це розповіли у Київській обласній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, бізнесмен веде підприємницьку діяльність з використанням водного об’єкта загальною площею 339 гектарів без договору оренди, лише на підставі Режиму рибогосподарської експлуатації водосховища. Користувач також незаконно заборонив місцевим мешканцям користуватися цією водоймою.

Білоцерківська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом про усунення перешкоди у користуванні та розпорядженні водоймою та землею під нею. Господарський суд Київської області відкрив провадження за позовом прокуратури. Від підприємця вимагають звільнити землі водосховища, якими він незаконно користується вісім років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столична влада незаконно передала в оренду землю на Трухановому острові під комерційну забудову в межах прибережної захисної смуги для будівництва та обслуговування комплексу відпочинку з кафе та автостоянкою. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, в Оболонському районі Києва на місці ринку планують збудувати 25-поверховий житловий комплекс. Кияни виступають проти незаконного знесення ринку "Полісся" та звернулися до столичної влади з петицією. А у Подільському районі Києва заради нової забудови знесли раритетний будинок.

Читайте також, що у Києві навмисно знищують легендарне озеро через забудову

Читайте также