Закриття метро через ремонт мосту прокоментували в мерії Києва

Як працюватиме "червона" гілка метрополітену

У Києві заплановане на наступний рік виконання робіт із підсилення опор мосту Метро не вплине на роботу метрополітену. Про це заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор, передають "Коментарі".

За його словами, анонімних Telegram-канали поширюють брехливу інформацію щодо закриття частини "червоної" гілки метрополітену.

"На сьогодні розробляється проєктна документація щодо підсилення опор мосту. Уже наступного року заплановано виконання цих робіт. Наголошую, на роботу метрополітену виконання робіт не вплине. "Червона" гілка метро працюватиме в штатному режимі", — заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор.

Водночас голова постійної комісії Київради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності Андрій Вітренко припустив, що якщо буде підтверджено експертизою, що міст Метро аварійно небезпечний, буде вимога закрити споруду, яка з'єднує два береги. Однак, на його думку, це "апокаліптичний сценарій".

Нагадаємо, у Києві закриття перегону між станціями метро "Почайна" і "Тараса Шевченка" не планується. За даними перевізника, ділянка тунелів між станціями метро "Почайна" та "Тараса Шевченка" Оболонсько-Теремківської лінії потребує проведення планового ремонту, який виконають влітку наступного року. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через затоплення тунелю зупинили рух поїздів на ділянці синьої гілки метро між станціями "Теремки" – "Деміївська". Аварійною ситуацією зацікавилась столична прокуратура. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що кияни вимагають звільнити директора столичного метрополітену.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися