Від Києва до Чернігова час поїздки значно скоротиться

Як покращать проїзд автомобільного транспорту

У Чернігівській області розпочали капітальний ремонт лівого проїзду на мосту через річку Десна. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

За даними відомства, почалася відбудова лівого проїзду вцілілої частини мосту через Десну на об'їзній Чернігова. Будівельники проводять демонтаж старих конструкцій, фрезерування дорожнього покриття, будуть розбирати монолітні бетонні конструкції старих плит прогонової будови.

Це один з найбільших мостів у Чернігівській області, його довжина – майже 600 метрів, розрахована споруда на чотири смуги руху. Міст через річку Десна росіяни підірвали на початку повномасштабного вторгнення у березні 2022 року. На нього скинули щонайменше шість авіабомб. 200 метрів прогонової будови були зруйновані повністю.

Міст важливий для сполучення Чернігова з Києвом. Після деокупації вантажівки змушені були їхати в об’їзд вузькою дорогою, завширшки шість метрів. До відкриття відбудованого правого проїзду мосту дорога від Києва до Чернігова займала вдвічі більше часу через стан дороги та щільний потік транспорту. Мостовики повністю завершили роботи на правому проїзді мосту і пустили по ньому рух транспорту на початку грудня. На лівому зараз розпочали відновлювальні роботи. У 2024 році планують повноцінно забезпечити проїзд усіма чотирма смугами руху мосту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві відкрили для проїзду автомобільного транспорту та трамваїв Дегтярівський шляхопровод. Дегтярівський міст був побудований у 1963 році і з тих пір його капітально не ремонтували. Об’єкт перебував в аварійному стані. Мостовики розібрали конструкції споруди, фундамент та замінили на нові з покращеними характеристиками. Пропускна спроможність мосту збільшилась до 45 тисяч автомобілів на добу.

Нагадаємо, що у Києві через затоплення тунелю зупинили рух поїздів на ділянці синьої гілки метро між станціями "Теремки" – "Деміївська". Аварійною ситуацією зацікавилась столична прокуратура. Подробиці — за посиланнямНа час ремонтних робіт ділянки "синьої" гілки метро продовжено перекриття правої смуги проїжджої частини з бульвару Миколи Міхновського до проспекту Валерія Лобановського до наступного року. 

Читайте також, що кияни вимагають звільнити директора столичного метрополітену.

Дивіться відео, як з аеропорту Борисполя попри закрите небо вилетів пасажирський літак.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися