Мільйонні розкрадання виявили в охороні комунальних об'єктів Києва (ФОТО)

В СБУ розповіли про схему привласнення бюджетних грошей

У Києві заблокували схему привласнення бюджетних грошей, виділених на організацію охорони об'єктів комунального підприємства "Київпастранс". Про це повідомляє Служба безпеки України (СБУ) в Києві і Київській області, передають "Коментарі".

Чиновники київського комунального підприємства уклали договір з комерційною структурою. Підприємство за державні гроші мало забезпечувати охорону об'єктів пасажирських перевезень протягом 2019-2020 років, зазначили в СБУ.

Представники фірми повинні були направити на пости охоронців для цілодобового чергування. Однак в СБУ задокументували фактичну відсутність охорони на кількох об'єктах транспортної інфраструктури Києва, зокрема - на трамвайних станціях і депо. У відомстві також стверджують, що бюджетні гроші, які заплатили фірмі за охорону, вивели "в тінь".

За цими фактами відкрито кримінальне провадження. СБУ ініціювала судову економічну експертизу, за результатами якої збитки бюджету київської громади оцінили в 3,5 млн грн.

Керівнику охоронного підприємства оголосили підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають, додали в Головному управлінні СБУ в Києві та Київській області.

Нагадаємо, в Державному бюро розслідувань (ДБР) розповіли, що причини обшуків у комунальному підприємстві "Київводоканал" пов'язані з перевіркою інформації про присвоєння посадовими особами КМДА та АТ "Київводоканал" грошей при будівництві першої черги Бортницької станції аерації в Києві та реконструкції комунальних об'єктів столиці.

У ГБР припускають, що столичні чиновники завищили вартість проведених робіт і куплених матеріалів на загальну суму понад 150 млн грн. Правоохоронці також вивчають можливість виведення цих грошей через підконтрольні організації за сприяння працівників податкової.

У ГБР також заявили, що чиновники "Київавтодору" та одного з департаментів виконавчого органу Київської міськради привласнили понад 110 млн грн бюджетних грошей. За даними відомства, посадові особи закупили вантажні та спеціалізовані автомобілі для будівництва доріг за завищеними цінами.

Читайте також, чому прокуратура перевіряє будівництво Подільського мосту в Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися