У Києві знову обшуки у комунальників: подробиці

У столичній мерії заявили про тиск з боку правоохоронців

У Києві поліцейські проводять обшуки у приміщеннях комунального підприємства "Київтранспарксервіс" та у Департаменті транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації (КМДА). Про це йдеться у відповідній заяві столичної мерії, передають "Коментарі".

За даними КМДА, столичні поліцейські обшукують приміщення компаній, які надають послуги з евакуації. У мерії Києва наголосили, що інспекція з паркування завжди оперативно реагувала на всі запити правоохоронців й цього разу готові до відкритої співпраці без примусових дій.

"Сьогоднішні дії правоохоронців Департамент транспортної інфраструктури розцінює як продовження тиску на міську владу, який останнім часом має системний характер", — йдеться у заяві КМДА.

Обшуки у приміщеннях комунального підприємства "Київтранспарксервіс" пояснили нібито непрозорим ціноутворенням за транспортування тимчасово затриманого транспорту на спеціальний майданчик, зазначають у КМДА. Там нагадали, що Інспекція з паркування працює в Києві з 2018 року, а з 2019-го залучило до евакуації автівок приватні підприємства. Загалом у столиці послуги з евакуації надають два комунальні та шість приватних підприємств, договори з якими у відкритому доступі.

У КМДА уточнили, що ціна за евакуацію автомобіля у розмірі 1270 гривень в Києві є економічно обґрунтованою. Для прикладу привели аналогічну дію у Дніпрі — 2110 гривень.

Раніше гучні заяви Державної фіскальної служби України про причетність посадовців виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) до економічних злочинів у КМДА назвали маніпуляцією. У Київській міській державній адміністрації відповіли Державній фіскальній службі України на заяву щодо десятків обшуків та допитів. У КМДА наголосили, що підставами для проведення обшуків на комунальних підприємствах Києва є лише те, що у них знаходиться тендерна документація. У мерії Києва уточнили, що усі ці документи з 2016 року є у відкритому доступі, тому що дублюються через систему електронних закупівель.

Нагадаємо, у Державному бюро розслідувань розповіли, що причини обшуків у комунальному підприємстві "Київводоканал" пов’язані з перевіркою інформації щодо привласнення посадовцями КМДА та АТ "Київводоканал" коштів під час будівництва першої черги Бортницької станції аерації у Києві та реконструкції комунальних об’єктів столиці.

У ДБР припускають, що столичні посадовці завищили вартість проведених робіт і закуплених матеріалів на загальну суму понад 150 млн грн. Правоохоронці також вивчають ймовірність виведення цих коштів через підконтрольні організації за сприяння посадовців податкової.

У ДБР також заявили, що посадовці "Київавтодору" та одного з департаментів виконавчого органу Київської міськради привласнили понад 110 млн грн бюджетних грошей. За даними відомства, посадові особи закупили вантажні та спеціалізовані автомобілі для будівництва доріг за завищеними цінами.  

Окрім цього, столичні слідчі перевіряють причетність посадовців Міністерства молоді та спорту України, Департаменту молоді та спорту КМДА, комунального підприємства "Спортивний комплекс" і ще двох підприємств до привласнення коштів під час реконструкції об’єктів спортивної інфраструктури Києва. У ДБР вважають, що Міністерство молоді та спорту України та КМДА забезпечили перемогу в тендерах на проведення будівельних робіт двом підпорядкованим собі підприємствам. Ці підприємства змовилися з посадовцями "Спортивного комплексу". Будівельні роботи та товари, за які заплатили бюджетні кошти, не виконувалися й не постачалися.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися