На трасі "Київ — Одеса" протестують зважування вантажівок в русі

За перевантаження будуть штрафувати автоматично

На трасі міжнародного значення "Київ — Одеса" в межах Київської області протестують зважування вантажівок в русі. Про це повідомляє Служба автомобільних доріг України, передають "Коментарі".

В "Укравтодорі" заявили, що з 1 жовтня в Україні запрацює автоматична система штрафування перевантаженого транспорту. У підприємстві вважають, що автоматизація збору даних мінімізує корупційні ризики та усуне вибіркове зважування транспортних засобів.

"Країна отримує контрольований процес перевезення вантажів та, як наслідок — безпечні дороги", — заявили в "Укравтодорі".

Тестування автоматичної системи штрафування перевантаженого транспорту відбудеться у п’ятницю, 1 жовтня, на території Київської області. Журналістам продемонструють, як це працює  — від прийняття інформації системами зважування WiM до оформлення штрафу в Центрі обробки даних. 

Нагадаємо, на трасі "Київ – Одеса" розпочали активні будівельні роботи зі зведення нової транспортної розв’язки поблизу села Віта-Поштова. Через будівельні роботи до 25 жовтня на трасі "Київ – Одеса" перекрили дорогу у напрямку столиціОкрім того, тривають будівельні роботи на розв’язці на трасі "Київ — Харків". Новий об’єкт дорожньої інфраструктури розташований на перетині двох автошляхів: "Київ — Харків" та "Дніпро — Решетилівка". 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на під’їзді до Києва у місці будівництва естакади обмежили рух транспорту. На трасі міжнародного значення "Київ — Чоп" працює важка будівельна техніка. 

Читайте також, чи готові українці користуватися платними автомагістралями, якщо ці дороги будуть безпечнішими та якіснішими, а також матимуть обмеження швидкості у 130 кілометрів на годину. Опитування провели серед тих респондентів, хто має автомобіль.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися