Зачистка "ВДНГ" від торгівельних споруд: що буде замість МАФів

Які зміни планують на цій земельній ділянці у мерії

Навпроти Національного комплексу "Експоцентр України" ("ВДНГ") завершили демонтаж незаконних тимчасових споруд. Про це повідомили у Київській державній міській адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

За словами першого заступника голови КМДА Олексія Кулеби, на проспекті Академіка Глушкова прибрали понад сорок МАФів. Замість цих торговельних споруд, які були розміщені без дозвільних документів, столична влада планує виконати благоустрій території, висадити дерева та облаштувати громадський простір.

У мерії Києва зазначили, що на території "ВДНГ" завжди багатолюдно, тому що ця локація — одна з улюблених зон відпочинку киян та гостей столиці. Окрім того, це туристична точка у столиці. Від незаконних МАФів проспект Академіка Глушкова звільняли три дні.

Зараз комунальники зачищають територію від будівельного сміття, щоб почати облаштування газону. Після цього розроблять план благоустрою та облаштують нову зону відпочинку. демонтовані споруди вивезли на комунальні штрафні майданчики. Перед демонтажем підприємці мали змогу забрати свій товар та інше майно, додали в мерії Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що територія поблизу ринку "Юність", де тривав демонтаж торговельних точок, належить лікарні швидкої допомоги. Тут прибрали 60 незаконних споруд та вивезли 40 вантажівок сміття. На звільненій від споруд території обіцяли провести роботи з благоустрою та висадити дерева.

Нагадаємо, у Києві за тиждень знесли сто кіосків і незаконних споруд, з них найбільше — у Дніпровському районі столиці, а біля станції метро "Героїв Дніпра" комунальні служби провели демонтаж стихійного ринку. Окрім того, у Києві візьмуться за МАФи на Севастопольській площі.

Дивіться також інші фото, як у Києві зачищали від МАФів територію "ВДНГ".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися