Київський водоканал хоче отримати гроші на ремонт від Данії

Які об’єкти планують відремонтувати

Міністерство розвитку громад та територій за результатами конкурсу відібрало кілька проєктів "Київводоканалу" для участі у програмі фінансування інфраструктурних об’єктів Danida Business Finance в Україні. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію "Київводоканалу".

Київський водоканал планує отримати фінансування від Данії на ремонт та реконструкцію кількох інфраструктурних об’єктів у столиці. Міністерство розвитку громад та територій затвердило проєкти реконструкції каналізаційної насосної станції "Правобережна" у Голосіївському районі Києва, дюкерних переходів через річку Дніпро та дві ділянки водоводу №1 та №2 Деснянської водопровідної станції загальною протяжністю майже 18 кілометрів. Також конкурсний відбір пройшов проєкт капітального ремонту головного міського каналізаційного колектору у Києві протяжністю майже дев’ять кілометрів.

Тепер Київський водоканал має підготувати та надіслати презентації цих проєктів Програмному комітетові Danida Business Finance при Міністерстві закордонних справ Данії. Ця організація буде ухвалювати остаточне рішення щодо надання фінансової допомоги чи кредиту для реалізації зазначених проєктів.

Нагадаємо, у Києві бактерії у водопровідній воді нижче норми, проте існує інша проблема. Лабораторна експертиза показала, що водопровідна вода у Києві містить достатньо корисних речовин. Показники кальцію, магнію та мінералізації у межах норми, а загальне мікробне число — 6 при нормі не більше 50. Проте експерти критично поставилися до результатів дослідження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у поверхневих водах басейну Дніпра виявили 161 забруднювач, серед яких — ртуть, гербіцид атразин, кадмій і нікель. Окрім того, у Києві та області планують покращити якість питної води.

Дивіться також, як виглядає отруйний відстійник Дарницької ТЕЦ з висоти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися