У Києві вкрали мільйони гривень, виділені на захист секретної інформації (ФОТО)

Ошукали кілька державних підприємств

У Києві місцеві підприємці розікрали гроші, виділені на захист секретної інформації у державних установах та силових відомствах України. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Служби безпеки України.

В СБУ розповіли що розкрадали кошти під час махінацій із вартістю робіт. Київські підприємці завищували ціни на власні послуги, а отримані гроші виводили через фіктивні підприємства. Столична компанія пройшла сертифікацію Держспецзв’язку та мала відповідну ліцензію. За контрактом з держпідприємствами, вона мала здійснювати технічний та криптографічний захист інформації.

З 2018 до 2019 року київська фірма обслуговувала Національну гвардію, Нацполіцію, Окружний адміністративний суд України, а також "Укрзалізницю", "Укренерго", Міністерство молоді та спорту України, "Украерорух" та інші держпідприємства. Збитки через завищені ціни державі оцінюють у 20 мільйонів гривень. Директорам фіктивних підприємств оголосили підозри у підробленні документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи.

Під час обшуків правоохоронці вилучили документи та комп’ютерну техніку, а також задокументували факти зберігання посадовцями "фірми" інформації з грифом "таємно" на не зареєстрованих носіях. Через це призначена низка експертиз.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили службових осіб Департаменту комунальної власності столичної мерії на корупційних схемах. У Службі безпеки України заявили, що через дії посадовців Київської міської державної адміністрації, столичний бюджет втратив 12 мільйонів гривень. Кошти розкрадали з ресурсів, виділених на оцифровку технічної документації об’єктів нерухомості.

Нагадаємо, у Києві через суд повернули у власність територіальної громади земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 мільйонів гривень. Територію замість забудови та благоустрою використовували як стоянку. Окрім того, гуртожиток, розташований на узбережжі Азовського моря, повернули у власність Київської обласної ради. У грудні 2020 року гуртожиток намагалися приватизувати з грубим порушенням вимог законодавства.

Читайте також, чому Печерський районний суд Києва наклав арешт на 45 санаторних комплексів вартістю п’ять мільярдів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися