У приміщенні кіностудії Довженка нелегально працював готель (ФОТО)

У прокуратурі розповіли подробиці

У Києві на території нерухомості державного підприємства "Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка" нелегально працював готель. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу генерального прокурора України.

За даними прокурорів, нерухомість столичної кіностудії Довженка вартістю понад 19,8 мільйона гривень передали в оренду на десять років приватному підприємству. Проте замість розміщення у цих приміщеннях творчих працівників орендар облаштував у них готель.

В Офісі генерального прокурора України повідомили, що судові процеси тривали до рівня Верховного суду. Прокурори вимагали визнання передачі нерухомого майна кіностудії Довженка недійсною. Орендар оскаржив рішення судів у Верховному суді. Однак Верховний суд вирішив, що нерухомість київської кіностудії залишиться у державній власності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві за рішенням суду повернули у власність держави приміщення університету, які незаконно використовувалися під готель. Приміщення гуртожитку Київського національного університету технологій і дизайну розташовані у Печерському районі Києва. Протягом тривалого часу на площі 142 квадратних метри без жодних правових підстав працював приватний готель.

Нагадаємо, у Києві через суд повернули у власність територіальної громади земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 мільйонів гривень. Територію замість забудови та благоустрою використовували як стоянку. Окрім того, гуртожиток, розташований на узбережжі Азовського моря, повернули у власність Київської обласної ради. У грудні 2020 року гуртожиток намагалися приватизувати з грубим порушенням вимог законодавства.

Читайте також, чому Печерський районний суд Києва наклав арешт на 45 санаторних комплексів вартістю п’ять мільярдів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися