На залізничному вокзалі Києва встановлять нові ескалатори

Пасажирів попередили про роботи у вестибюлі

У вестибюлі Центрального залізничного вокзалу Києва почнуть встановлювати два нових потужних ескалаторів. Про роботи у період спаду навантаження після святкового періоду пасажирів попередили в "Укрзалізниці", передають "Коментарі".

Заміна ескалаторів почнеться з 21 січня та триватиме до 6 квітня. На цей час пасажири зможуть безплатно користуватися доставкою багажу портерами. Для їх виклику встановлять кнопки біля сходів з вестибюля Центрального залізничного вокзалу на критий перехід до Південного вокзалу зі спусками до колій та у зворотному напрямку. Новий ескалатор для столичного залізничного вокзалу обійшовся перевізнику у близько 13 мільйонів гривень. Його встановлять замість старого ескалатора, який за десятки років роботи перевіз понад 250 мільйонів пасажирів.

Потужність транспортування нового ескалатора значно вища — до 11 тисяч людей на добу. Споруду пристосують до навантаження згідно з трафіком головного залізничного вокзалу України. Новий ескалатор обладнають сенсором для зупинки за відсутності пасажирів, регулятором швидкості та пристроями для знезараження поручнів.

Пасажирам із габаритними валізами, а також групам маломобільного населення рекомендують використовувати вхід зі сторони Південного вокзалу, а також ліфти до платформ у західному підземному переході зі сторони метро "Вокзальна". В "Укрзалізниці" додали, що на залізничних вокзалах "Київ-Пасажирський" і "Дарниця" загалом працюють 33 ескалатори. На Дарницькому вокзалі вже оновили 9 із 12 ескалаторів, інші оновлюватимуть поетапно.

Окрім того, на залізничних вокзалах столиці планують капітальний ремонт громадських вбиралень. На послуги загальною вартістю понад 30 мільйонів гривень вже оголосили тендери. На ремонт туалетів на Центральному вокзалі Києва витратять понад 22 мільйони гривень на чотири об’єкти. Реконструкцію двох громадських вбиралень на Південному вокзалі столиці оцінили у понад 8 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що напередодні Нового року у Києві спалахнув скандал через відсутність новорічних ялинок на центральному залізничному вокзалі столиці. Прокуратура почала розслідувати розкрадання 5 мільйонів гривень. Святкові дерева мали з’явитися до 17 грудня у приміщенні Центрального залізничного вокзалу, а також поблизу Південного залізничного вокзалу. Подробиці — у нашому матеріалі.

Нагадаємо, Київ і Варшаву планують з'єднати лінією швидкісної залізниці. З української сторони швидкісна залізнична лінія буде пролягати з Києва через Рівне та Ковель, з польської — через Люблін до Варшави. Швидкість потяга становитиме до 250 кілометри на годину. Розробкою проєкту займається італійський підрядник. 

Дивіться також, як виглядають нові вагони на потяги з Києва до лижних курортів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися