На залізничному вокзалі Києва з’являться сучасні туалети (ФОТО)

На виконання ремонтних робіт шукають підрядників

На центральному залізничному вокзалі Києва капітально відремонтують громадські вбиральні. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію системи закупівель Prozorro.

На ремонт громадських вбиральнь на центральному вокзалі станції Київ-Пасажирський оголосили тендер. Замовником робіт виступає "Філія "Вокзальна компанія" акціонерного товариства "Українська залізниця". За капітальний ремонт туалетів на залізничному вокзалі підряднику готові заплатити понад 22,4 мільйони гривень. За ці гроші повинні оновити чотири громадські вбиральні.

Капітальний ремонт запланований у двох туалетах у підвалі залізничного вокзалу — платному та безкоштовному, а також у туалетах на другому поверсі біля залів №1 та №2. Ремонтні роботи мають виконати протягом восьми місяців. Аукціон з пошуку підрядника запланований на 25 січня. Замовник також оприлюднив світлини затвердженого дизайну нових вбиралень на залізничному вокзалі Києва.

Напередодні Нового року у Києві спалахнув скандал через відсутність новорічних ялинок на центральному залізничному вокзалі столиці. Прокуратура почала розслідувати розкрадання п’яти мільйонів гривень. Святкові дерева мали з’явитися до 17 грудня у приміщенні Центрального залізничного вокзалу, а також поблизу Південного залізничного вокзалу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що найдовший залізничний маршрут поїзду "Маріуполь — Рахів", який з’єднає Київщину з одинадцятьма регіонами України, курсуватиме з новенькими вагонами. Довжина маршруту складає понад 1800 кілометрів. Новий поїзд №5/6 "Маріуполь — Рахів" запустили з 12 грудня.

Нагадаємо, Київ та Варшаву планують з'єднати лінією швидкісної залізниці. З української сторони швидкісна залізнична лінія буде пролягати з Києва через Рівне та Ковель, з польської — через Люблін до Варшави. Швидкість потяга становитиме до 250 кілометри на годину. Розробкою проєкту займається італійський підрядник. 

Дивіться також, як виглядають нові вагони на потяги з Києва до лижних курортів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися