У Києві виставили на аукціон землю з історичною будівлею

Предмет продажу розташований на вулиці Олеся Гончара

У центрі Києва повторно виставили на продаж земельну ділянку з історичною будівлею, розташовану на вулиці Олеся Гончара, 32 В. про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на оголошення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Земельну ділянку у Шевченківському районі столиці разом із нерухомістю продають через банкрутство власника — АТ "Місто Банк", зазначили у Фонді гарантування вкладів. Площа землі в історичному та діловому районі Києва складає 0,0945 гектарів. Поряд розташовані Володимирський і Софійський собори та кілька станцій метро у пішій доступності.

З двоповерхової будівлі на вулиці Олеся Гончара, 32В відселили мешканців через аварійність житлової споруди. Будівля з 2004 року має статус столичної пам’ятки архітектури. Вартість землі з аварійною будівлею оцінюють у майже 3 мільйони гривень. Електронний аукціон відбудеться 19 січня. Гроші від продажу цих об’єктів спрямують на розрахунки з кредиторами збанкрутілої фінансової установи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві готують до реставрації історичну будівлю, розташовану на вулиці Хорива, 18. Інформація щодо знесення споруди, розповсюджена у соціальних мережах, не відповідає дійсності. У будівлі на Хорива зараз тривають протиаварійні роботи, а згодом — розпочнуть реставрацію архітектурної пам’ятки.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко пояснював, що у столиці існує проблема зі збереженням будівель, які мають історичну цінність. За його словами, багато історичних пам’яток ще у 1990-ті роки були приватизовані та знаходяться у приватній власності.

Очільник столиці також заявив, що потрібно не допустити перетворення Києва на щільно забудоване місто без зелених зон — на "бетонні джунглі" як Нью-Йорк. Кличко нагадав, що влада планує найближчим часом ухвалити Генеральний план Києва. Міський голова пообіцяв, що під час громадського обговорення врахують думку кожного киянина.

Читайте також, що у Києві відновили добудову ЖК "Патріотика на озерах" під новим брендом



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися